Biskup Mrzljak posjetio zajednicu Cenacolo u Varaždinu

Objavljeno: 16.01.2013. 08:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Biskupija-varazdinska.hr

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodio je zajednicu Cenacolo “Sv. Josipa Radnika“ u Varaždinu, u pratnji duhovnika zajednice preč. Franje Biškupa.

Članovi bratovštine u Varaždinu su djevojke i obitelji, kojih trenutačno u zajednici ima dvadesetak, a biskupa Mrzljaka dočekali su radosni s pjesmom na ulasku u svoju kuću otpjevavši pjesmu dobrodošlice.

U kapelici se svaki član zajednice ukratko predstavio biskupu. Nakon predstavljanja biskup je predvodio euharistijsko slavlje.

Na početku mise biskupa je pozdravio preč. Franjo izrazivši zahvalnost i spremnost biskupu, što je pronašao vremena da posjeti i ohrabri zajednicu sv. Josipa.

Nakon mise biskup je blagoslovio kapelicu i prostore u kojem članovi zajednice žive i rade. Nakon blagoslova kuće nazočni su biskupa upoznali s načinom života i rada svoje zajednice.

Zajednica Cenacolo je odgovor Božje ljubavi na očajan krik mnogih mladih, ovisnika i ne-ovisnika, umornih, razočaranih, u potrazi za istinskim smislom života. Danas u Hrvatskoj postoji 7 kuća za momke i djevojke i onima koji kucaju na vrata zajednice predlaže se jednostavan, obiteljski način života u kojem se ponovno otkriva rad kao dar, iskreno prijateljstvo i vjera u Riječ Božju.

S utemeljiteljicom zajednice s. Elvirom Petrozzi danas surađuju mnogi dobrovoljci koji besplatno djeluju u službi Zajednice čijih bratovština ima 56 u svijetu, a “Glavna Kuća” Zajednice nalazi se na brežuljku Saluzza, gradića u pokrajini Cuneo (Piemonte).

Komentari