Biskup Mrzljak predvodi misu na Josipovo u Varaždinu

Objavljeno: 11.03.2014. 07:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Katolička župa sv. Josipa na Banfici u Varaždinu proslavit će u srijedu 19. ožujka blagdan svog zaštitnika. Blagdan svetog Josipa, zaručnika BDM, zaštitnika ove varaždinske župe, ujedno je i središnja svetkovina u ožujku.

Župa se za blagdan svog zaštitnika pripremala velikom devetnicom, koju je predvodio domaći župnik velečasni Ivan Žmegač. U srijedu 12. ožujka je 9. Velika devetnica u čast Sv. Josipu zaštitniku
naše crkve i župe i neposredna priprava za Josipovo, naglasio je vlč. Žmegač.

- Svake srijede župljani su molili i slavili zajedno Gospodina, pripremajući se duhovno za blagdan Sv.Josipa. Na Josipovo 19. ožujka dopodnevno svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa na Banfici koje počinje u osam sati služit će jedan od otaca franjevaca, a varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će svečanu koncelebriranu svetu misu s početkom u 11 sati. Blagdan svetog Josipa, zaštitnika naše župe, ujedno je i središnja svetkovina u ožujku, stoga pozivamo i vjernike iz ostalih varaždinskih župa da nam se pridruže u proslavi – rekao je za portal eVaraždin.hr vlč. Žmegač koji će u 17 sati služiti večernju svetu misu.

Komentari