Biskupi Puljić, Mrzljak i Komaraica na susretu maturanata u Lepoglavi

Objavljeno: 23.08.2012. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Generacija maturanata Nadbiskupske klasične gimnazije, koji su svoje školovanje započeli 1961., a maturirali 1965. godine, okupila se iz raznih krajeva u Lepoglavi u utorak 21. kolovoza, piše Biskupija-varazdinska.hr.

Zagrljaj, srdačan pozdrav te prepričavanje i prisjećanje anegdota iz mladosti obilježili su ovaj susret generacije.

Pedesetak od stotinjak “učenika“ okupilo se kod župne kuće u Lepoglavi gdje je domaćin bio župnik preč. Andrija Kišićek.

Ovome svečanome skupu pridružio se i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak koji je dočekao i pozdravio vrhbosanskoga nadbiskupa kardinala Vinka Puljića te banjalučkoga biskupa mons. Franju Komaricu - obojicu iz navedene generacije koja se već dugi niz godina okuplja jednom godišnje.

Na samome početku “maturantima“ se obratio i sadašnji ravnatelj Nadbiskupske klasične gimnazije mr. Marijan Franjčić. Na svečanom ručku sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Nakon ručka svi zajedno uputili su se prema Kaznionici u Lepoglavi gdje ih je dočekao ravnatelj Miljenko Mavrin koji je prisutne upoznao s radom i ustrojstvom Kaznionice.

Nakon kratkih informacija o kaznionici ravnatelj je proveo generaciju do ćelije gdje je bio zatvoren i svoje mučeništvo podnio naš blaženik kardinal Alojzije Stepinac. Na mjestu, gdje je blaženik slavio svetu misu, kardinal Vinko predvodio je molitvu za našega blaženika.

Komentari