Ludbreška Sveta nedjelja

Ovog vikenda Dani ludbreške Svete nedjelje nude bogat program

Objavljeno: 26.08.2023. 09:56

Zadnja izmjena: 26.08.2023. 11:41

U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje i ovoga vikenda posjetitelje čeka bogat program - danas se održava tradicionalni festival duhovne glazbe Duga, a u nedjelju je druženje u Kući sunca, najavljuju iz Ludbrega.

Festival koji organizira Pjevačko društvo mladih “Trinitas” iz Ludbrega počinje u 19,30 sati na Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a uz domaći “Trinitas” nastupit će i Zbor mladih varaždinske biskupije te slavljenički bend.

– Pripremili smo desetak pjesama koje će izvoditi veliki zbor mladih Varaždinske biskupije zajedno s bendom. Tu je i nekoliko solista koji će svojim pjevanjem pridonijeti ovogodišnjem festivalu – rekla je Anđela Mesarić, voditeljica zbora. 

Kako bi osvijestili i senzibilizirali javnost o snagama i mogućnostima osoba s invaliditetom Udruga “Ludbreško sunce” u Kući sunca u nedjelju od 13 sati organizira druženje i program pod nazivom “I mi to možemo, pokaži što znaš”. U goste im dolaze srodne udruge iz Slavonskog Broda, Đurđevca, Križevaca, Koprivnice, Čakovca, Novog Marofa, Svetog Ivana Zeline, Lobora i Pastoral za osobe s invaliditetom koji djeluje u sklopu Varaždinske biskupije. 

U sklopu sportskog dijela Dana ludbreške Svete nedjelje održat će se tradicionalno natjecanje u gađanju glinenih golubova, koje organizira Lovačko društvo ‘Srnjak’ Ludbreg. Danas se održava trening s početkom u 15 sati i natjecanje u disciplini ‘desetke’, a nedjelja je rezervirana za natjecanje koje počinje u 9 sati, a potom slijedi i uživanje u lovačkim delicijama.

U nedjelju će se igrati Memorijalni teniski turnir parova “Marijan Kovačić”, koji počinje u subotu u 9 sati., najavljuju iz Ludbrega.

Komentari