KOMENTARI UTAKMICE VARAŽDIN - INTER

Bonačić: "Varaždin je igrao bolje, a izgubio", Toplak: "Zadovoljan sam rezultatom, a ostalo je loše"

Objavljeno: 26.10.2019. 08:45

Zadnja izmjena: 26.10.2019. 09:05

Nakon jučerašnjeg poraza protiv Intera iz Zaprešića, situacija na dnu prvenstvene ljestvice Hrvatski telekom Prve lige dodatno se zakomplicirala. Posljednji tercet klubova izgleda sada ovako: Inter 11 bodova, a  Istra 1961, Varaždin i Slaven Belupom imaju po 10 bodova. Svako novo kolo, svaki postignuti ili primljeni gol može u potpunosti presložiti poredak posljednja četiri kluba.

Jučerašnji susret bio je podijeljen u dva različita poluvremena. U prvom je bila izjednačena igra ali su igrači Intera uspjeli izboriti kazneni udarac iz kojeg su postigli gol, a u drugom dijelu je Varaždin s igračem manje vršio pritisak ali bez promjene rezultata. Ovako su jučerašnji susuret vidjeli treneri.

Trener gostiju Samir Toplak, bio je zadovoljan osvajanjem tri boda ali je ima puno kritika na račun svojih igrača. 

– Iskreno, zadovoljan sam samo s rezultatom i tri boda. Ostalo je bilo loše, razočaran sam. Moja ekipa nije ista na treningu i za vrijeme utakmice. Je li posljednje mjesto zaista takav pritisak. Prvo poluvrijeme smo još držali kontrolu ali premalo smo bili aktivni. Zabili smo gol iz penala a drugo poluvrijeme, nakon isključenja Lisakovicha opet se uplašimo pobjede. Zatim, igrači samo rade izmjene. Ne radim izmjene prema planu već grčevi, ozljede i sl. diktiraju izmjene. Znači vodiš, imaš igrača više i opet se uplašiš. Naravno, Varaždin onda riskira maksimalno, ima vrhunske znalce i mi imamo problema. Dovodimo se u probleme kada ne treba. Nismo se mogli nametnuti. Umjesto da mi kontroliramo utakmicu, strepimo do kraja. Imamo iskusni vezni red a tu smo gubili bitku. Ovako kako smo izgledali drugo poluvrijeme, malo me i sram. Varaždin je pružio dobar otpor a mi smo bili na 30 posto, zaključio je Toplak.

Trener Varaždinaca Luka Bonačić, u ovom porazu vidio je i nešto dobro, te pomirljivim tonom je priznao da jr i poraz dio sporta i nogometa. - Prošlu utakmicu, koju smo pobijedili, nismo bili ovako dominantni, a sada smo izgubili. Mislim da smo od prve minute kontrolirali igru. Pripremali smo se da izbjegnemo poraz, ali moram naglasiti da su utakmicu odlučile dvije kardinalne pogreške. Prva je prekršaj kod jedanaesterca, a druga je isključenje Lisakovicha nakon drugog žutog kartona u 46. minuti. Od tada u drugom povremenu smo igrali viktoriju. Igralo se na jedan gol. S igračem manje napravili smo raspored koji nije odgovarao Interu ali nije bilo preciznosti kod Benka. Bez obzira na izgubljenu utakmicu, moram biti zadovoljan što se tiče prikazane igre. Čestitao bi svojim igračima na pokazanoj volji i želji. Ostaje sada da pokušamo ispraviti neke stvari s igračima, profesionalcima koji ne bi smjeli dozvoliti takve pogreške, dodao je Bonačić.      

Komentari