NK Varaždin: Solomun potvrđen za predsjednika, nema promjene imena kluba

Objavljeno: 29.02.2012. 13:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Na skupštini NK Varaždina za novog predsjednika izabran je očekivano Boris Solomun, kao što se i nagađalo posljednjih dana, a posebice nakon što je u ponedjeljak dosadašnji predsjednik Zlatko Horvat podnio ostavku.

Prvo je Zlatko Horvat još jednom pojasnio svoju ostavku, da bi potom Boris Solomun bio jednoglasno potvrđen za novog predsjednika, nakon što je  iznio svoj plan i program rada. Na skupštini je, od ukupno 39 glasova, bilo prisutno njih 26, a svi su dali podršku novom predsjedniku.

- Hvala lijepo, posebno mi je drago što je odluka jednoglasna. Sve to je u interesu kluba, grada i Varaždinske županije. Mislim da zajedno možemo napraviti velike stvari - istaknuo je Solomun.

Nakon što je Solomun izabran za predsjednika, najavio je da će učiniti sve da skine suspenzija varaždinskom prvoligašu kako bi mogli igrati subotnju utakmicu s Istrom.

- Bacam se na glavu kao Ivica Kostelić, za mene ovih dana nema spavanja. Krećem u pregovore s vjerovnicima, a ne urode li plodom, spreman sam posegnuti u vlastiti džep- rekao je novi predsjednik NK Varaždina.

Solomun je najavio promjenu imena u Varteks, no mora se posavjetovati s predsjednikom Uprave Varteksa, Zoranom Košćecom pa se odluka nije mogla donijeti momentalno.

Osim predsjednika izabran je Izvršni te Nadzorni odbor.

U Izvršni odbor ući će tako zagrebački odvjetnik Hrvoje Ladan, Mirza Šabić iz Hrvatske udruge poslodavaca, predstavnik Županije Dubravko Bilić, Hrvoje Galić iz PBZ-a te jedan predstavnik Grada.

U Nadzornom odboru sjedit će također predstavnik Grada i Županije, a jedno mjesto rezervirano je za generalnog sponzora.

 


Komentari