Boris Solomun: White Stonesi nisu željeli pomoći klubu kad je trebalo

Objavljeno: 02.11.2012. 12:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Bivši predsjednik NK Varaždina Boris Solomun odlučio je uputiti još jedno priopćenje medijima, ovaj put vezano uz transparent navijača koji je kratko bio postavljen na ogradi stadiona u Zagrebačkoj.

>> FOTO: Odgovor navijača na rat priopćenjima oko propasti NK Varaždina

Podsjetimo, na transparentu, kojim su navijači željeli iznijeti svoje mišljenje vezano uz prepucavanje bivših čelnika kluba Zlatka Horvata i Borisa Solomuna i gradonačelnika Gorana Habuša oko toga tko je više ili manje kriv za propast varaždinskog nogometnog prvoligaša, pisalo „Svi ste krivi. Poštenja nemate ni gram. Varteks naš je mrtav. A vas nije sram“.

Bivši predsjednik NK Varaždina Boris Solomun odlučio je reagirati na tu navijačku poruku istaknuvši da navijači nisu željeli pomoći klubu kada je trebalo, iako ih je on to u nekoliko navrata molio.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vidjevši djelo skupine navijača u Zagrebačkoj 94 i poruku gospodina Kahline, njihovog vođe, ne preostaje mi ništa drugo nego reagirati ali ne s mjesta pozicije bivšeg predsjednika kluba ili zbog toga što se želim ograditi od odgovornosti  već kao građanin, posebice nakon posla kojega sam u to vrijeme obavljao, posebice nakon što sam vlastiti posao i obitelj doveo pod veliko pitanje opstanka po cijenu uspjeha kluba za koji nisam prije bio vezan, posebice nakon vlastitog novca kojega sam tada dao u klub i to dobronamjerno! Niti sam uvrijeđen reakcijom, niti sam zabrinut, ali držim da ovo niti je pošteno niti je dobronamjerno, a evo i zašto:

1. NK VARTEKS - pozdravljam inicijativu, dobre namjere i volonterizam svih navijača koji su se okupili i nastavili graditi tradiciju u novoosonvanom istoimenom klubu za kojega su emotivno vezani, no ovo je u Zagrebačkoj 94 nešto drugo. Stadion i ostala infrastruktura je društvena vlasništvo, ne navijača, ne igrača, ne zaposlenika, ne Zlatka Horvata, Herjavca ili Borisa Solomuna. To je vlasništvo podjednako svih građanki i građana grada i županije koji su ga gradili, stvarali i u konačnici za njega i od njega živjeli. Ja u Zagrebačkoj 94, nisam ništa iznio i prisvojio već donio i na očigled gledao kako nestaje uključujući i trofeje...

2. Postavljanje ovakvih transparenata u noći na društveno vlasništvo, pogotovo nakon što nisu željeli pomoći i dati svoj doprinos kada je to trebalo, a prilika je bilo i prve sam ih molio i nudio časnu i aktivnu suradnju sada kada je sve prošlo posataje potpuno besmisleno. Jer ukoliko znaš za pravu istinu i možeš je dokazati, tada, u civiliziranom svijetu svoje argumente iznosiš na jedinom legalnom mjestu, na sudu!

3. Nakon što je Boris Solomun, zbog odluke koju sam x puta obrazlagao, napustio klub i nakon obavljene financijske revizije koju sam predao u MUP nisam vidio nikoga kao došljak u Varaždin da je po tom pitanju bilo što poduzeo, pa niti White Stonesi. Pa tako postavljam pitanje zbog čega njihove reakcije na to što u medijima ne dozvoljavam da pojedinci blate po mom imenu, to su činili prije pa tako i sada. Samo naprijed momci! No ja vam to nikada neću dozvoliti, posebice ako je ne argumentirano kao što je to u ovom slučaju. Jer da su ti dečki dali svoje povjerenje na moje molbe pa da sam ih iznevjerio ili u tom procesu da sam ih ignorirao i ostavio sada bi im dao za pravo. Ovako bez argumenata mogu samo konstatirati kako je taj transparent postavljen potpuno legalno i demokratski no bez temelja.

4. Zamislite samo i pokušajte se zapitati kako bi to izgledalo da sam kojim slučajem i doveo najavljivanog investitora s vrećom čiji će sadržaj pokriti dugovanja svih onih prethodnika koji su uslijed loših procjena, odluka i lošeg vođenja kluba kroz 20 punih godina doveli klub u stanje u kojem je danas.

5. Na kraju, ja potpuno razumijem da je lakše iz zapećka gledati i djeliti savjete ili iskazivati nezadovoljstvo no to niti je objektivno, a kamoli dobronamjerno. Po forumima, optuživati dečke Varaždince, vlastite sugrađane da su cirkusanti, a ušli su u klub i ponudili svoja stručna znanja, vrijeme, pa i novac pomalo je zločesto, najmanje korektno.

Da nismo prvom Kahlini došli, molili ga kao da je kralj za suradnju, da nismo kod njega u kafić dolazili i čekali ga sa bitnim zakašnjenjem i slušali neobjektivne odgovore i promišljanja ( čast izuzetcima ... bilo ih je na tom sastanku ), danas bih rekao, Boris uprskao si! Kako to nije slučaj, ne preostaje mi ništa drugo nego im poželjeti svaku sreću i uspjeh u njihovu daljnjem radu u Jelkovcu uz molbu objektivnosti jer u protivnom možete nanijeti veliku zlo ljudima oko sebe pa i kolateralno, a ja ipak vjerujem da vama to nije u interesu ili možda...

Komentari