općina cestica

Brat i sestra s područja Cestice osvojili zlato i srebro na europskom natjecanju u karateu

Objavljeno: 25.05.2024. 18:20

Zadnja izmjena: 25.05.2024. 18:25

U njemačkom gradu Regensburgu od 17. do 19. 5. 2024. godine održano je 10. ESHRKF prvenstvo u karateu. Sudjelovale su 22 zemlje, a ukupno je bilo 492 natjecatelja koja su se natjecala u disciplinama kate, kumite i kobudo bo.

Karate klub Shito Ryu Varaždin kao jedini hrvatski predstavnik sa šest natjecatelja osvojio je pet odličja: jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju te tri bronce. Martin Kokot iz Malog Gradišća je osvojio zlatnu medalju u kategoriji kata kadeti do 6 kyu te brončanu medalju u kategoriji kumite (borbe) kadeti +67 kg. Martin je također u sastavu s Matijom Albrehtom i Alexom Rožmanom u kata timu kadeta osvojio brončanu medalju. Martinova sestra Lucija je u sastavu s Larom Magdić i Ellom Dreven osvojila srebrnu medalju u kata timu 9-12 godina, te brončanu medalju u kategoriji kumite 12-13 godina - 42 kg.

ESHRKF (Europska Shito Ryu karate federacija) neovisna je nevladina, neprofitna organizacija sastavljena od autonomnih međunarodnih federacija i grupa temeljenih na Shito Ryu karateu. Misija ESHRKF-a je omogućiti Shito Ryu karatistima iz cijele Europe da treniraju i pokažu svoju vještinu na međunarodnim natjecanjima u sportskim i tradicionalnim oblicima.

Prije prvenstva održana je Glavna skupština na kojoj se raspravljalo o sljedećim aktivnostima organizacije te je jednoglasno donesena odluka da će se sljedeće svjetsko sportsko karate Shito Ryu & Kobudo Bo i po prvi put para-karate prvenstvo održati u Varaždinu od 6 do 8. lipnja 2025.

Komentari