Brončani iz '98. i veterani Puma za spomenik poginulim braniteljima

Objavljeno: 19.09.2013. 14:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček/VT

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas je najavljena humanitarna nogometna utakmica koja će se u Varaždinu 5. listopada odigrati između ekipa "SP '98" i veterana "Puma".

Za ekipu "SP '98" zaigrat će hrvatski reprezentativci koji su 1998. godine u Francuskoj osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu ostvarili najveći rezultat u povijesti hrvatskog nogometa. Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma i Hrvatski nogometni savez krajem kolovoza potpisali su ugovor o organizaciji ove humanitarne utakmice.

- Sav iznos prikupljen na utakmici iskoristit će se za izradu spomenika u spomen na naših 90 poginulih članova, kao i jednog koji se još uvijek vodi kao nestali. Spomenik, čija je vrijednost oko 300 tisuća kuna, bit će postavljen 23. travnja iduće godine u Parku 7. gbr Puma kod hotela Turist, a izrađuje ga akademski kipar Krešimir Rod - rekao je ovom prilikom Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gbr Puma.

Ulaznice za ovu humanitarnu utakmicu, koji će se odigrati 5. listopada u 15:30 sati na stadionu Varteksa, moći će se kupiti od idućeg tjedna, a cijena će im biti 20 kuna za tribine istok i jug te 40 kuna za tribinu zapad.

- Zaigrat će bivši pripadnici 7. gbr Puma, a naše redove će pojačati Brlenić i Vugrinec. Prema dosadašnjim informacijama iz HNS, dolazi nam oko 70 posto "brončanih" iz '98. godine. Osim Šukera, Bokšića, Mrmića, Ladića, Stanića, Vlaovića ima ih još, a nadamo se i da će ih voditi Ćiro - najavio je Puja.

Članovima Udruge veterana 7. gbr Puma na predstavljanju utakmice pridružio se i varaždinski dogradonačelnik Vjeran Radelić koji se istaknuo dobru suradnju Grada s udrugom Puma te pozvao sve građane da dođu na utakmicu, kupe kartu i na taj način pomognu i podrže podizanje spomenika.

Komentari