Bruno Hranić na 2. sastanku Povjerenstva za okoliš u Bruxellesu

Objavljeno: 07.03.2015. 10:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Vidovec

Načelnik Općine Vidovec i EPP koordinator za ENVE povjerenstvo Bruno Hranić, nazočio je 2. sastanku ENVE povjerenstva u Bruxellesu.

Na sastanku se raspravljalo o programu rada ENVE povjerenstva za 2015. godinu, budućim aktivnostima i međuinstitucionalnoj suradnji u okviru europske politike zaštite okoliša te o rezultatima sudjelovanju Odbora regija u međunarodnim pregovorima o biološkoj raznolikosti i klimatskim promjenama.

Sastanku je  nazočio i Karmenu Vella, povjerenik Europske komisije za okoliš, pomorstvo i ribarstvo koji je apelirao na članove Odbora regija da iskoriste svoj utjecaj kako bi doprinjeli bržoj implementaciji 7. akcijskog programa za okoliš.

U okviru politike okoliša naglašena je potreba za jačom  međuinstitucionalnom suradnjom između Europske komisije, Parlamenta i Odbora regija kako bi se pronašla bolja rješenja za građane.

U raspravi koja je slijedila, Bruno Hranić izrazio je zabrinutost vezanu uz sve veće zagađenje zraka te pozvao na jaču potporu Europske komisije lokalnoj i regionalnoj vlasti u borbi protiv zagađivača.

Komentari