Burno u Novom Marofu: Laburist Ravić najavio Hreniću da neće podržati proračun

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 15.07.2014. 14:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook

Na jučerašnjem koordinacijskom sastanku vijećnika Grada Novog Marofa, na kojem je trebalo biti riječ tek o točkama dnevnog reda za sjednicu koja će se održati 25. srpnja, vijećnik luburista Boris Ravić priopćio je da izlazi iz kluba vijećnika HNS-SDP-HSU-HSS, te da koncem godine posve sigurno neće podržati izglasavanje proračuna, o čemu ovisi mandat aktualnog gradonačelnika Darka Hrenića.

- Osobno, kao i članovi moje stranke, nisam želio to učiniti iznenada, kao što neki namjeravaju u 11. ili 12. mjesecu kada će se glasovati o proračunu. Zato sam spomenuto najavio sada, kako bi gradonačelniku ostavio dovoljno vremena da si u gradskom vijeću prikupi većinu - rekao nam je Ravić, uz obrazloženje kako je Hreniću dao dovoljno vremena da realizira projekte zbog kojih su ga podržali, ali projekti se, kako kaže, ili ne realiziraju ili ne idu onom dinamikom koja je dogovorena.

Riječ je o već drugom vijećniku koji je napustio koalicijski klub vijećnika, nakon što je isto učinio i Marijan Kopjar napustivši prethodno SDP. Podsjetimo, Kopjar je tada najavio da iz SDP-a izlazi kako ne bi morao "rušiti Hrenića", dok Ravić sada izlazi zato što ga ne namjerava podržati. Sve je, pak, krenulo s Hrenićevim izlaskom iz HNS-a nakon isključenja Radimira Čačića, kada je nedugo zatim HNS napustio i predsjednik novomarofske gradske organizacije te stranke Nedeljko Matejak.

Marijan Kopjar: Izlazim iz SDP-a jer ne želim rušiti Hrenića

Novi Marof: Predsjednik GO HNS-a Nedeljko Matejak istupio iz stranke

Situacija se sada dodatno komplicira jer je poznato kako je Hrenić na čelu županijske organizacije Reformista, a u kuloarima se može čuti da će iz HNS-a uskoro biti isključeni i oni vijećnici za koje je poznato da su se već priklonili njemu odnosno reformistima. Na taj način bi HNS-ov klub vijećnika mogao ostati bez najmanje još jednog vijećnika, ali i Hrenić bez dovoljno ruku za izglasavanje proračuna.

- Pravo svake stranke i svakog čovjeka je da odlučuje da li je u nekom klubu vijećnika ili nije. Ja i dalje ne vidim nikakvih problema vezano uz funkcioniranje Grada Novog Marofa, Gradskog vijeća i mene kao gradonačelnika - rekao nam je kratko Darko Hrenić u telefonskom razgovoru.

Čelnik novomarofske oporbe Siniša Jenkač pak očekuje da će koalicijski klub vijećnika uskoro napustiti i HSS odnosno predsjednik Gradskog vijeća Ivica Šantek, te da će prijeći prijeći u klub zastupnika HDZ-a.

- Govorili smo da gradonačelnik nema projekte, to sad potvrđuju i vijećnici koji su mu do sad davali podršku, a koalicija koja ga je dosad podržavala se raspada - izjavio je vezano uz jučerašnji događaj.

Draga Bitar, novoizabrana predsjednica novomarofskog HNS-a, kaže kako su HSS i Laburisti ušli u njihov klub vijećnika nakon što Darko Hrenić nije izabran za gradonačelnika u prvom krugu, te da su u zamjenu za podršku Hreniću dobili potpredsjednika i predsjednika Vijeća.

Draga Bitar nova je predsjednica novomarofskog HNS-a

Kako nam je rekla komentirajući ovaj slučaj: - Ravićevi ljudi sada su na temelju dosadašnjeg gradonačelnikovog ponašanja zaključili da on više ne može imati njihovu potporu. Što će učiniti HSS i njihov predsjednik gradskog vijeća, on to jučer nije rekao. Koje će biti posljedice svega i da li će ih biti, to ćemo vidjeti.

Neslužbno se može doznati kako je prilikom rasprave od strane izravno involviranih bilo i povišenih tonova.

Komentari