srednjeeuropski kup

Čak 160 streličara iz 7 zemalja ovog vikenda u Novom Marofu

Objavljeno: 27.06.2024. 10:32

Zadnja izmjena: 27.06.2024. 10:32

U Novom Marofu na igralištu ŠNK „Novi Marof“ u subotu 29. lipnja sa početkom u 9 sati održat će se Srednjeeuropski kup u streličarstvu (Central European cup), uz sudjelovanje 150 streličarki i streličara iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Slovačke, Češke, Rumunjske , Srbije i Hrvatske.

Streličarke i streličari natjecat će se u kategorijama kadeta (U18), juniora (U21) i seniora u stilu zakrivljenog, složenog i golog luka priznatih od strane Svjetske i Europske streličarske federacije. Bit će to 2. postaja od četiri (Slovenija-Lendava, Hrvatska-Novi Marof, Austrija-Gallizien i finale u Mađarskoj-Budimpešta) iz ciklusa Srednje europskog kupa. Grebengradskim streličarima je ovo treća godina u nizu kako im je povjerena organizacija ovog natjecanja, a iz direkcije Cupa stižu samo pohvale za dosadašnji visoki nivo organizacije, pa ne sumnjamo da će to tako biti i ove godine.

U subotu se ne završavaju streličarska uzbuđenja u Novom Marofu, jer u nedjelju 30. lipnja na istom mjestu „Grebengradski streličari“ su organizatori Prvenstva Hrvatske na otvorenom za mlađe uzrasne kategorije i to U11, U13 i U15 u muškoj i ženskoj konkurenciji u stilu zakrivljenog, složenog, golog, tradicionalnog i dugog luka.

Komentari