Čakovec uvršten u uži izbor za odabir "Europske destinacije izvrsnosti"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 10.04.2013. 09:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Destinacije.com

Povjerenstvo koje je 11. ožujka ove godine obišlo Čakovec, uvrstilo ga je u šest turističkih destinacija koje su ušle u uži izbor za odabir "Europske destinacije izvrsnosti", a koje vode brigu o zaštiti okoliša i u kojima je dobar omjer infrastrukture prilagođene svima i turističke ponude prilagođene svima tj. starijim i osobama s invaliditetom. Nagrada EDEN – projekt je za promicanje europskog turizma.

Izbor Europske destinacije izvrsnosti koja se dodjeljuje od 2005. s ciljevima promicanja europskog turizma, stvaranja svijesti o raznolikosti i kvaliteti europske turističke ponude, ublažavanja sezonalnosti, umrežavanja i promocije nagrađenih odredišta te poticanja ostalih na važnost održivog razvoja turizma.

Tema ovogodišnjeg odabira Europske destinacije izvrsnost je "Pristupačni turizam", a prema uvjetima poziva i preporukama Europske komisije, pod pojmom turistički pristupačne, podrazumijevaju se destinacije koje razvijaju turističku ponudu na način da ona bude pristupačna/dostupna svim osobama, bez obzira na fizička ograničenja, invaliditet ili godine.

U narednom se razdoblju očekuje proglašenje pobjednika “Europske destinacije izvrsnosti”.

Komentari