Čakovečka udruga ACT poziva sve zainteresirane na radionice Slobodnog internet radija

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.04.2013. 20:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Udruga Autonomni centar – ACT iz Čakovca je objavila poziv za prijave na radionice "Slobodni Internet radio" u sklopu svojeg stalnog programa act.klub.

Radionice će se održavati od srijede 24. travnja do nedjelje 28. travnja 2013. u Galeriji Scheier u Čakovcu.

Kroz petodnevnu radionicu polaznici će dobiti uvid u metode rada na slobodnom radiju, njegovu važnost u današnjem društvu te tehnička znanja oko produkcije i rada na radijskom programu na internetu – kako raditi program, koje su mogućnosti, kako se povezati, kako razmišljati "izvan kutije".

Radionice su zamišljene kao slobodni prijenos znanja te zajednički rad na stvaranju okružja za slobodno kreiranje radijskog programa. Program se može sastojati od edukativnog, glazbenog, novinarskog, eksperimentalnog, umjetničkog programa i sl.

PROGRAM:

24.4. SRIJEDA

16 – 17 sati
Prezentacija rada Internet radija te korištenje u slobodne i kulturno umjetničke svrhe – primjeri iz Brazila, Nizozemske, Njemačke, Finske.

25.4. ČETVRTAK

18 – 21 sati
Smišljanje eksperimentalne radio drame. Koristi se glas, osobni glazbeni instrumenti, digitalna glazbala, nađene glazbene matrice, snimljeni zvuk.

26.4. PETAK

18 – 21 sati
Realizacija eksperimentalne radio drame u suradnji sa Radio 1, Fm 105.6. U studiju Radija 1 u Čakovcu, polaznici radionice će u jedan sat izvesti eksperimentalnu radio dramu. Polaznici se okupljaju u Galeriji Scheier, te se radi završni plan za korištenje studija Radija 1 u kojem se snima između 19 i 20 h. Od 20 h se sluša snimka i modificira prema komentarima polaznika.

27.4. SUBOTA

11 – 14 sati
Pregled otvorenog softvera za strimanje Internet radija, pregled otvorenog softvera za audio produkciju. Rad na audio produkciji.

28.4. NEDJELJA

11 – 14 sati
Pakiranje programa za odašiljanje, FM i Internet odašiljanje.  Voditelj radionice Kruno Jošt, predsjednik je udruge Urbana kultura i edukacija, jedan od osnivača (danas nepostojeće) mreže Internet radija, Slobodni Radio Stanica M.I.R. i osnivač
projekta Slobodni putujući radio (SPR).

Održavanje radionica je potpomognuto od Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva kulture. Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do ponedjeljka, 22. travnja do 12 sati.

Prijavite svoje sudjelovanje na e-mail [email protected]

Komentari