Caritas ivanečke župe prikupio tonu prehrambenih i higijenskih artikala

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.11.2013. 07:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Župa Ivanec

Volonteri Caritasa župe sv. Marije Magdalene iz Ivanca već neko vrijeme provode akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština u crkvi.

Voditeljica ivanečkoga Caritasa Dragica Milec rekla je kako su na ovu ideju došli u rujnu mjesecu, kada su se mnoge obitelji, opremivši svoje učenike za školu našle u poteškoćama kako prebroditi mjesec do iduće plaće.

Tada su odlučili da će svaka treća nedjelja u mjesecu biti nedjelja župnoga Caritasa, s ciljem da svaki polaznik sv. mise sudjeluje sa samo jednim artiklom prehrane ili higijene.

Župljani su se rado odazvali, tako da je podijeljeno na desetke paketa.

U subotu, 16. studenog u Ivancu je provedena velika akcija, u koju su se na molbu ivanečkoga Caritasa uključili trgovački lanac KTC i Konzum, članice Molitvene zajednice Krvi Kristove iz Ivanca.

Tom prilikom dijeljeni su letci, i skupljeno je oko tonu prehrambenih i higijenskih artikala.

Dragica Milec kaže da im je ovo prva ovako velika akcija, te su imali tremu, no kako su se ljudi rado odazvali, nje je brzo nestali, te je razultat iznad svih očekivanja.

To nam daje snagu za daljni rad za bližnjega, a ujedno pokazuje da u ljudima još uvijek ima osjećaja i srca za druge, zaključuje Dragica Milec te zahvaljuje svima koji su se uključili u ovu akciju ljubavi.

Komentari