Sevšek: Pritvor nije ostavio traga na Ivanu Čehoku

Piše: evz / vlm

Objavljeno: 27.07.2011. 08:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok bit će pušten iz Remetinca čim njegov odvjetnički tim odradi potrebne završne stvari oko upisa zaloga na nekretnine i novčanog pologa kao jamčevine...

Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbilo je USKOK-ovu žalbu na jamčevinu koju je ponudio Ivan Čehok. Čehok je ponudio 2,5 milijuna kuna kao jamstvo da neće utjecati na svjedoke.

Jamčevina se sastoji od 110 tisuća kuna ušteđevine te upisivanja hipoteke na obiteljsku kuću. Čim to bude provedeno, Čehok će biti pušten iz Remetinca.

Potvrdio nam je to i Čehokov odvjetnik Vlado Sevšek.

- Točno je, jučer je izašlo rješenje kojim se odbija žalba USKOK-a na rješenje suca istrage. Budući da je time rješenje suca istrage postalo pravomoćno odvjetnički tim mora odraditi završne tehničke stvari, konkretno radi se o upisu založbe na nekretnine i uplatu pologa, s ciljem da realiziramo puštanje g. Čehoka - rekao je za eVarazdin.hr Vlado Sevšek.

Ne može se točno odrediti vrijeme puštanja Čehoka na slobodu, s obzirom da se mora odraditi cijela papirologija, no sudeći po primjeru Davora Patafte, Čehok bi također mogao biti pušten unutar nekoliko dana.

Sevšek nam je napomenuo i da puštanjem na slobodu za Čehoka ne postoje nikakva ograničenja u kretanju ili komuniciranju osim sa onim svjedocima koje USKOK još nije ispitao.

Čehok je pritvoren 9. lipnja, a više od mjesec i pola dana u istražnom zatvoru u Remetincu nije ostavilo traga na njemu, tvrdi Sevšek.

- G. Čehok se osjeća odlično, a tijekom cijele istrage je bio vrlo stabilan, te fizički i psihički svjestan događanja oko njega. Ne može se reći da je pritvor na ikoji način utjecao na njega, naravno, osim onog dijela koji se tiče toga da ni jednoj osobi nije ugodno biti pritvoren, pa tako ni njemu - rekao nam je Sevšek.

Komentari