Direktor Ceste najavio radnicima: Za 15 dana ide 80 otkaza

Objavljeno: 29.11.2012. 18:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Kako neslužbeno doznajemo, u prostorijama Ceste u Međimurskoj ulici u srijedu poslijepodne održan je sastanak Radničkog vijeća kojem se odazvalo pedesetak zaposlenika. Direktor Ceste Siniša Košćak navodno ih je upoznao s poslovnim rezultatima za ovu i planovima za sljedeću godinu te najavio da će sredinom prosinca tvrtka početi s otpuštanjem oko 80 radnika. 

Na sastanak Radničkog vijeća bili su pozvani svi radnici, njih tristotinjak, no odazvalo ih se tek oko 50 koji su sa zanimanjem popratili direktorov izvještaj i planove za sljedeću godinu. 

Košćak je radnicima poručio da stanje nije kritično kako se to na prvi pogled čini dodavši ipak da situacija u tvrtki nije baš niti idilična. Naglasio je i da su francuski vlasnici iz kompanije Colas upoznati sa situacijom te da su odlučili izvršiti višemilijunsku dokapitalizaciju Ceste. 

Predstavljajući planove za 2013. godine najavio je da bi Cesta trebala sudjelovati u nastavku izgradnje autocesta prema jugu Hrvatske te u poslovima izgradnje prometnica u Istri no priznao je i da je tvrtka otpustiti oko 80 zaposlenika kako bi mogla nastaviti normalno poslovanje. 

Kako neslužbeno doznajemo, spisak sa zaposlenicima koji bi trebali dobiti otkaz proslijeđen je sindikatu, a tvrtka bi trebala početi s otpuštanjima sredinom prosinca uz otkazni tok do najviše 4 mjeseca.

Kompanija Colas je navodno osigurala i novac za otpremnine koje će se izračunavati po modelu prosjeka zadnje tri bruto plaće pomnoženo sa godinama staža do iznosa od najviše 6 prosječnih bruto plaća.

 

Komentari