Odlični plivači s varaždinske 4. Osnovne škole

Objavljeno: 08.02.2012. 08:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Gordana Foder

Sportski uzor varaždinske IV. osnovne škole ove godine je Martina Štefinec, odlična učenica 4. a razreda i vrsna plivačica. Međutim, i Martinin brat, Dario, učenik 8. a razreda je izvrstan plivač. Uz Martinu i Darija, IV. OŠ polazi još jedan odličan plivački par, Ena i Marko Saško. Ena je odlična učenica 8. b razreda, a Marko odlikaš iz 5. c. Njih četvero je na nedavnom Gradskom prvenstvu osvojilo pet medalja, tj. četiri zlatne i jednu brončanu, dok je Marku medalja izmakla za „dlaku“...

Svo četvoro plivanje treniraju u PK Barok.

Martina trenira već četiri godine, pet dana u tjednu po sat i pol. Sudjelovala je u mnogim natjecanjima u Republici Hrvatskoj i Sloveniji te ukupno osvojila 44 medalje u plivanju –  13 zlatnih, 14 srebrnih i 17 brončanih. Jedno od najuspješnijih natjecanja bilo joj je Regionalno prvenstvo u plivanju održano u Sisku u veljači  2010. godine gdje je u više plivačkih disciplina osvojila 7 medalja.

Uz plivanje, Martina još pronalazi vremena za učenje engleskog jezika u Školi stranih jezika Šimunić. Martinin stariji brat, koji ju je i potakao na plivanje, Dario, plivanjem se bavi već sedmu godinu.

Dario je bio izabran za sportski uzor IV. osnovne škole 2009. godine, a do sad je ukupno osvojio 30 medalja - 12 zlatnih, 8 srebrnih i 10 brončanih.

Ena Saško je odlična učenica 8. b razreda, plivanje trenira već  pet godina, a uz plivanje bavi se i baletom od svoje 6. godine. Natjecala se na regionalnim prvenstvima Hrvatskog plivačkog saveza, u Sisku, Zagrebu, sudjelovala na plivačkim mitinzima u Zagrebu, Čakovcu, Varaždinu, te na školskim natjecanjima i ukupno je osvojila 5 medalja – 1 zlatnu i 4 brončane.

Enin brat Marko odličan je učenik 5. c razreda, također trenira plivanje pet godina, do sad je osvojio 7 medalja - 3 zlatne, 1  srebrnu i 3 brončane medalje. Uz plivanje, Marko je vrstan matematičar te pohađa Centar izvrsnosti.

Četvrta osnovna škola zaista se može ponositi takvim učenicima, sportašima i odlikašima.

Komentari