beretinec

Foto - Otvorena tradicionalna izložba vina 'Zlatna kapljica', evo kako je bilo

Objavljeno: 10.05.2024. 19:46

Zadnja izmjena: 10.05.2024. 19:46

Foto: Lidija Filipović

Večeras je u Beretincu otvorena 19. po redu tradicionalna izložba vina 'Zlatna kapljica Beretinec 2024.', čiji su organizatori sedam vinogradarskih udruga iz Varaždinske županije, dok je domaćin udruga vinograda i voćara VIV-BER iz Beretinca.

Kako je rekao načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec, izložba će po prvi puta trajati dva dana uz bogatu gastronomsku ponudu, tamburaše i bend, a sutra će se također održati i sajam i prezentacija OPG-ova i ostalih udruga.

- Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji, svima koji su dali financijska sredstva zbog čega ćemo imati i zanimljivu tombolu. Također, želio bih čestitati i svima koji su dali svoje uzorke bez obzira na medalje, a posebice onima čija vina su nagrađena zlatom i šampionu ovogodišnje izložbe, a to je Senko Boršćak sa Sauvignonom i 89 bodova - rekao je Žganec.

'Vrhunska kvaliteta vina'

Otvorenju izložbe prisustvovala je i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec koja je rekla kako će iduće godine izložba održati u jubilarnom 20. izdanju.

- To je zaista jedna lijepa tradicija, a zahvaljujući vama, predsjednicima i članovima udruga, koji zajedno ulažete puno truda, ponovno je uspješno organizirana ovakva izložba, a Varaždinskoj županiji pripala je čast da vam bude pokrovitelj. Suočavate se s razim izazovima, ali vina koje proizvodite su zaista vrunske kvalitete i zahvaljujući vama nalazimo se na vinskoj karti Hrvatske - dodala je Zagorec.

Komentari