čestitao im i gradonačelnik škvarić

Čipkarsko društvo "Danica Bresler" iz Lepoglave obilježilo 20 godina postojanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.01.2018. 08:23

Zadnja izmjena: 23.01.2018. 08:24

Čipkarsko društvo "Danica Bresler" obilježilo je 20 godina postojanja. Povodom dva desetljeća rada služena je misa za sve pokojne i živuće čipkarice te je održano druženje članica Društva i gostiju među kojima su bili i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

O radu Društva u proteklih 20 godina govorila je njegova predsjednica Verica Dubovečak naglasivši pri tom da je Društvo dalo značajan doprinos uvrštenju lepoglavskog čipkarstva na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine te da su članice Društva brojnim aktivnostima doprinijele očuvanju i prezentaciji lepoglavskog čipkarstva. 

Na svemu postignutom čestitke je čipkaricama, članicama Društva uputio gradonačelnik Marijan Škvarić te napomenuo kako sve skupa čeka puno posla u podizanju čipkarstva na višu razinu te kako će u tome čipkarice imati svesrdnu pomoć Grada.

Druženju su također prisustvovali zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Milan Pavleković, predstavnica Ministarstva kulture Mirela Horvatin, etnografkinja Nerina Eckhel te japanska umjetnica Akiko Sato.

 

Komentari