Cold Snap će nastupiti na najvećem svjetskom metal festivalu!

Objavljeno: 13.05.2012. 14:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Cold Snap

Tri dana, četiri pozornice, više od 150 bendova, 150 tisuća posjetitelja i tako već 22 godine za redom. To je priča o Wacken Open Air festivalu na kojem će ove godine nastupiti i varaždinski bend Cold Snap!

U veljači ove godine Cold Snap je u konkurenciji od 54 benda izborio pobjedu i tako postao predstavnik Hrvatske te ušao u finale bivše Jugoslavije Metal Battle-a sa još 5 bendova iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Bendovi iz Crne Gore i Makedonije nisu svirali u finalu zbog komplikacija u organizaciji, a makedonski bend je diskvalificiran iz natjecanja zbog namještene pobjede.

U subotu 12. svibnja u Boogaloou su se natjecala 4 benda: As I Fall (BIH), Dottheeye (Srbija), Mephistophelian (Slovenija) i Cold Snap kao predstavnici Hrvatske.

Svaka čast svim bendovima, no energija i atmosfera na nastupu Cold Snap-a govori sama za sebe, tako da je i pobjeda Cold Snapa definitivno zaslužena i odluka stručnog žirija od 5 članova iz Hrvatske i Srbije bila je jasna.

Od 2. do 4. kolovoza Cold Snap će se tako na Wackenu boriti sa još 35 najboljih metal bendova iz cijelog svijeta, ponosno predstavljati Hrvatsku i ostalih 5 zemalja EX-YU regije i dati sve od sebe da pobijedi jer samo pobjednik potpisuje nevjerojatan ugovor sa Nuclear Blastom, najvećom svjetskom metal izdavačkom kućom i postaje dio elite u svijetu metal glazbe!

Komentari