Dan darivatelja krvi: GDCK Ivanec nagradit će 238 darivatelja

Objavljeno: 22.10.2014. 18:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U petak, 24. listopada u hotelu Orion u Horvatskom s početkom u 18 sati, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, svečano će se obilježiti Dan dobrovoljnih darivatelja krvi - 25. listopad.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopad, prilika je se ukaže na značaj i važnost darivanja krvi, te iskaže zahvalnost svim darivateljima i darivateljicama za njihovu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku koju pokazuju darujući ono najvrjednije što čovjek može dati.

Svečanost se održava u čast 21 darivatelja koji su zaključno s 30. rujna 2014. ostvarili pravo na zahvalnicu i mali odnosno veliki srebrni znak priznanja, odnosno zahvalnicu za izvanredan uspjeh.

Ovogodišnja podjela biti će obilježena i dodjelom zahvalnice DDK za izvanredan uspjeh s plaketom, koju će primiti dobrovoljni darivatelj krvi iz Donje Voće, Stjepan Kukec za 125 puta darovanu krv.

Ukupno 238 darivatelja Gradskog društva Crvenog križa Ivanec ostvarilo je ove godine pravo na zahvalnicu i/ili zahvalnicu i srebrni znak priznanja Hrvatskog Crvenog križa, odnosno zahvalnicu za izvanredan uspjeh.

Svečanosti će prisustvovati i svi dobrovoljni darivatelji krvi Gradskog društva Crvenog križa Ivanec koji su ranijih godina primili zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv, a u okviru GDCK Ivanec imamo 10 darivatelja s tim brojem darivanja.

Također, svečanost će svojim prisustvom uveličati i voditelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi – organizatori akcija DDK na terenu, članovi Odbora i Nadzornog odbora Društva, predstavnici gradova i općina na području djelovanja Crvenog križa Ivanec, te nekolicina gostiju. Očekuje se da će svečanosti prisustvovati ukupno 50 uzvanika.

Komentari