festival kajkavske komedije

DANI MLADENA KERSTNERA Bilić: "Ministarstvo kulture nije prepoznalo projekt, no mi smo ustrajni"

Objavljeno: 20.11.2019. 12:10

Zadnja izmjena: 20.11.2019. 13:10

Četrnaestu godinu zaredom u Ludbregu će se održati popularni festival kajkavske komedije „Dani Mladena Kerstnera“ a tim povodom je u Ludbregu danas održana konferencija za medije.

Festival počinje sutra a trajati će do nedjelje 24. studenog. Posjetitelji će moći pogledati čak 19 humorističnih kazališnih predstava koje će svaki dan početi u 18 sati.

Da je ovaj festival važan za cijeli kajkavski kraj istaknuo je gradonačelnik Ludbreg Dubravko Bilić. -  Ovo nije samo važan festival za Ludbreg nego i za cijeli kajkavski kraj, no nažalost Ministarstvo kulture ga nije prepoznalo. Nisu prepoznali sve ono što je Mladen Kerstner napravio za hrvatsku kulturu i to nas malo žalosti. No, mi smo ustrajni da ovaj festival pratimo i razvijamo bez obzira na podupiranje ili ne podupiranje Ministarstva kulture. Sve ovo i radimo zbog Kerstnera i ovim festivalom podsjećamo naše sugrađane na njegovu važnost za Ludbreg i kajkavštinu - rekao je gradonačelnik.

Ravnatelj Centra za kulturu i informianje "Dragutin Novak" Branko Dijanošić rekao je kako očekuju oko 1300 posjetitelja, koliko je dolazilo i prijašnjih godina. Dodao je kako će ugostiti 19 različitih amaterskih društava sa 133 glumaca a dolaze iz svih okolnih županija.

Komentari