Demantij Stanoinga u vezi s uhićenjem Dinka Mikulića

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.01.2013. 09:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Pomoćniku ministra branitelja Dinku Mikuliću, osumnjičenom da je od čelnika varaždinske građevinske tvrtke Stanoing primao mito, određen je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a privremeno mu je blokirana i  sva imovina.

Na spomenute je medijske napise reagiralo i trgovačko društvo Stanoing d.o.o. svojim priopćenjem kojeg donosimo u cijelosti:

- Ovim putem trgovačko društvo Stanoing d.o.o. sa sjedištem u Varaždinu , J. Habdelića 4, želi informirati sve medije o potpunoj i istinitoj informaciji vezanoj uz uhićenje pomoćnika ministra branitelja, a koje se povezuje uz trgovačko društvo Stanoing.

Prije svega netočna je tvrdnja pojedinih medija (Jutarnji list od dana 29.12.2012. str. 7), da gosp. Eduard i gosp. Hrvoje Brumen vode tvrtku Stanoing, kao i niz netočnih informacija objavljenih u prilogu HRT-a od 28.12.2012. Dnevnik 3, kao i objave drugih medija.

Gosp. Eduard Brumen od lipnja 2012. više nije zaposlenik Stanoinga te ni na koji način ne utječe na vođenje društva, već o vođenju društva odlučuje isključivo njegova Uprava - direktor. Nadalje, gosp. Hrvoje Brumen nikada nije bio zaposlenik društva Stanoing niti ima bilo kakve vlasničke udjele u navedenom društvu.

Kazneni postupak koji se vodi protiv pomoćnika ministra branitelja ni na koji način nije povezan sa samim društvom. Potpuna i istinita informacija o navedenom može se naći na službenim stranicama DORH-a.

Društvo Stanoing ulaže velike napore u postizanju dogovora s vjerovnicima kako bi se omogućio nastavak poslovanja društva te nastavak započete stanogradnje, a sve u cilju ostvarenja ranije započetih projekata.

U tom smislu svako pogrešno, tendenciozno i netočno informiranje javnosti od strane medija može dovesti do nenadoknadive štete društvu čime bi osim samom društvu, nastala neprocjenjiva šteta i za njegove vjerovnike.

Stoga apeliramo na sve medije, a radi istinitog i potpunog informiranja javnosti, da prije objave bilo kakvih informacija oko društva Stanoing odnosno bivše uprave ili suvlasnika društva, provjere njihovu točnost u samom društvu.

Komentari