Deveteročlana obitelj iz općine Donja Voća stahuje za živote zbog opasnog klizišta

Objavljeno: 23.02.2013. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Deveteročlana obitelj Prašnički iz mjesta Budinščak u općini Donja Voća već godinama strepi za svoje živote, a kuća bi im se uskoro mogla urušiti zbog klizišta, donosi Varaždinski tjednik...

Jednog snježnog jutra u veljači 2009. godine njihov je voćnjak s tri velika oraha doslovce preko noći propao u provaliju. No, sreća je što s voćnjakom nije propala i obiteljska kuća Prašnički.

- Kada je dio našeg brijega s voćnjakom propao u provaliju, ovamo su odmah došle nadležne službe na čelu s bivšim načelnikom Ivicom Lukačekom koji je obećao da će to uskoro biti riješeno. Mislili smo da će nam doista pomoći, ali evo, kamiona već četiri godine niotkuda - Marta i Anica Prašnički.

Opasna provalija tik uz kuću Prašničkih, brine i njihove susjede. Načelnik općine Donja Voća pak kaže kako općina nema dovoljno sredstava za sanaciju klizišta.

- O potrebnoj smo sanaciji obavijestili i županijsku i državnu vlast te im predložili da se pronađe model kojim bi se sanacija zajednički isfinancirala. No, niti mi niti oni nemaju sredstava - rekao je načelnik Kruno Jurgec.

Anica Prašnički ostavila je i svoj broj tekućeg računa kod Zagrebačke banke na koji im ljudi dobre volje mogu uplatili novac za pomoć pri legalizaciji i sanaciji obiteljske kuće - 3222749014.

Više o problemu s klizištima u općini Donja Voća pročitatjte u novom broju Varaždinskog tjednika od 21. veljače.

Komentari