Dioničari podržali gradonačelnikov prijedlog: Vlašić za direktora Varkoma

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.09.2013. 14:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger / VT

Većina članova Skupštine Varkoma d.d. na današnjem je sastanku prihvatila inicijativu varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, kao predstavnika većinskog vlasnika (51 posto dionica Varkoma d.d. u vlasništvu je Grada Varaždina) da se Nadzornom odboru Varkoma predloži da na sutrašnjoj sjednici za čelnika Uprave tvrtke imenuje Vladu Vlašića, dosadašnjeg pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina.

Dosadašnji čelnik Uprave Varkoma Marijan Cesarec još od 4. travnja ove godine obavlja poslove tri vrlo odgovorna i zahtjevna radna mjesta – Uprave, tehničkog i financijskog direktora, a što zbog povećanja obujma  posla, to već sada izaziva određene organizacijske i upravljačke poteškoće, ističu iz Grada Varaždina.

S druge strane, uz ovaj povećani obujam posla, pred Varkomom su i neke zakonom prouzročene organizacijske promjene koje se mora provesti do kraja godine. Naime, pred Varkomom je zakonska obveza prestrukturiranja do 31.12.2013. godine, a najopsežniji se dio posla odnosi na odvajanje RJ "Čistoća".

S tim je u vezi potrebno u kratkom vremenu napraviti plan prestrukturiranja Društva, organizacijski i kadrovski plan preustroja kao i novi financijski plan za narednu godinu za što je potrebno što hitnije imenovati direktora, s obzirom na obim posla i procedure koje moraju biti dovršene do 1. siječnja 2014. godine.

Budući da je Statutom utvrđeno da Upravu Varkoma imenuje Nadzorni odbor Društva, a da o provođenju javnog natječaja za Upravu odlučuje Nadzorni odbor, dioničari smatraju kako je provođenje natječaja u ovom trenutku nepovoljnije rješenje za Varkom, jer bi se njegovo provođenje moglo oduljiti, a što bi moglo ugroziti kvalitetno restrukturiranje Varkoma do roka utvrđenog zakonom, stoji u priopćenju Grada Varaždina.

Stoga će Nadzornom odboru predložiti imenovanje Uprave (direktora) kako bi mu mandat započeo što prije i zakonske se obveze ispunile na vrijeme.

Kao pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam, Vlado Vlašić uključen je i upoznat s radom Varkoma, što, smatraju skupštinari, predstavlja veliku prednost za daljnji kvalitetan razvoj Društva.

Komentari