"Djeca pjevaju": Reakcija organizatora festivala na izjavu DND-a

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.03.2014. 10:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Nakon reakcije varaždinskog Društva Naša djeca na festival "Djeca pjevaju", koji je održan u Graberju u petak, 21. ožujka, oglasila se i agencija Tin marketing.

>> DND Varaždin se ograđuje od organizacije festivala “Djeca pjevaju”

- Izjava DND-a o čijem sadržaju smo saznali iz medija vjerojatno je povrijedila osjećaje nekih sudionika festivala pa zbog toga izražavamo žaljenje, jer su se eventualne nesuglasice mogle riješiti jednim telefonskim pozivom i zajedničkim sastankom  kao i sve do sada, a ne jednostranim istupom u medijima i to nakon uspješto održanog festivala - stoji u priopćenju iz agencije.

- Festival koji smo realizirali 21. ožujka u Graberju konceptualno i sadržajno je potpuno drugačiji od prošlogodišnjeg, te je točno da DND nema ništa s organizacijom istog. Ima, međutim, sa sudjelovanjem svojih članova na Festivalu od kojeg se ograđuju. Činjenica je da je festival Djeca pjevaju drugi po redu, nakon održanoga prvog pod sličnim nazivom prošle godine, ali ne i drugi u našoj organizaciji. Ime festivala kojeg smo organizirali je FESTIVAL DJECA PJEVAJU što je vidljivo iz velikog natpisa na pozornici. Na promo CD-u naveden je i natpis "otroci pojeju" zbog gostiju iz Slovenije - pojašnjavaju organizatori.

- No idemo ispočetka. Začetnik ideje i inicijator dječjeg festivala u Varaždinu je agencija Tin marketing, koja je ujedno napravila elaborat na tu temu, te ga prije nekoliko godina predstavila ravnateljici DND-a Đurđici Dropuljić. Ravnateljica DND-a, nakon održanog prošlogodišnjeg Festivala je javno u nekoliko navrata izjavila kako oni više neće organizirati Festival sljedeće godine, pa je stoga agencija Tin marketing prihvatila organizaciju ovogodišnjeg Festivala, o čemu je gospođa Dropuljić bila obavještena i s čime se složila. Iz tog razloga ističemo kako naslov i natpisi u tisku o ukradenoj tradiciji DND-u ne odgovaraju istini - napominju iz Tin marketinga.

- Na ovogodišnjem festivalu s kojim DND prema vlastitoj izjavi, a i zaista nije imalo nikakve veze, uspješno je nastupilo 5 malih pjevača DND-a, kao i njihov zbor i to bez ikakve naknade ili sufinanciranja troškova od strane DND-a Tin marketingu. U izjavi DND-a dalje se navode pedagoško - psihološki razlozi zbog kojih festival ne bi trebao biti natjecateljskog karaktera. Shodno tome bi onda vjerojatno bilo dobro ukinuti i sva ostala natjecanja djece, poput olimpijade dječjih vrtića, svih sportskih i plesnih natjecanja, natjecanja u matematici fizici, robotici, jezicima i sl. Usprkos medijskom istupu DND-a, ono što, dapače, ostaje u sjećanju nakon Festivala jest neizmjerno veselje, radost i odlično raspoloženje djece, čije nastupe i pjesme će pamtiti buduće generacije.

Kako također napominju iz agencije koja je organizirala festival u Graberju, uspješnost netom održanog Festivala u organizaciji Tin marketinga najbolje može potvrditi velik broj posjetitelja i sudionika (Varaždinske mažoretkinje, Plesni studio Feel, Zbor Mali slavuji, Zbor OŠ Šemovec) i njihovi roditelji i učitelji, te dodaju kako je ovogodišnji Festival Djeca pjevaju pratilo oko 1000 ljudi u dvorani Graberje, a 150-ero djece bili su sudionici programa.

Komentari