lijepo gostovanje

Dječje folklorno društvo “Sončece” započelo novu školsku godinu gostovanjem u Sloveniji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.10.2019. 09:14

Zadnja izmjena: 03.10.2019. 09:16

Dječje folklorno društvo “Sončece” iz Varaždina započelo je novu školsku godinu gostovanjem u Sloveniji. U nedjelju, 29. rujna mali varaždinski folkloraši sudjelovali su na MiHeC festu koji se u sklopu Miholovog sejma održava u Veržeju.

Članovi “Sončeca” izveli su na dječjoj smotri folklora splet pjesama i plesova Hrvatskog zagorja “Puckaš”. Voditelj skupine je Tim Hrvaćanin, a voditelji tamburaškog sastava Matija Auker i Vjekoslav Risek. Osim “Sončeca”, u Veržeju je gostovao i Varaždinski folklorni ansambl koji je u jutarnjim satima Miholovog sejma sudjelovao u blagoslovu narodnih nošnja i tradicijskih instrumenata.

Gostovanje DFD “Sončece” i Varaždinskog folklornog ansambla u Veržeju organizirala je Turistička zajednica grada Varaždina koja s općinom Veržej sudjeluje u europskom projektu međunarodne prekogranične suradnje Kultnatura - Zeleno želimo.

DFD “Sončece” i VFA trenutno upisuju nove članove u školu folklora za niže i više razrede osnovne škole, školu sviranja tamburaških instrumenata i folklorni ansambl. Zainteresirani se mogu javiti ponedjeljkom i srijedom u 19:00 u Aninu ulicu 11 u prostorije Varaždinskog folklornog ansambla. Više informacija možete potražiti na Facebook stranicama VFA i “Sončeca”.

Komentari