DND Varaždin se ograđuje od organizacije festivala "Djeca pjevaju"

Objavljeno: 25.03.2014. 08:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Festival "Djeca pjevaju", održan proteklog petka u dvorani Graberje u Varaždinu, izazvao je reakciju varaždinskog Društva Naša djeca.

>> FOTO: U Graberju održan festival “Djeca pjevaju”

Naime, DND Varaždin prošle je godine u sklopu europskog projekta organizirao istoimeni festival u HNK-u Varaždin:

>> Druženje djece iz Hrvatske i Slovenije na festivalu “Djeca pjevaju”

Kako napominju iz DND-a, zbog festivala kojeg je u Graberju organizirala agencija "Tin Marketing" primili su brojne upite svojih članova i drugih građana Varaždina.

U priopćenju koje su potpisali predsjednik DND Varaždin Janko Pavetić i ravnateljica DND Varaždin Đurđica Dropuljić, između ostalog, piše sljedeće:
"Društvo Naša djeca Varaždin, projektni partner u IPA projektu prekogranične suradnje sa Slovenijom, organiziralo je 2. veljače 2013. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu Dječji festival "Djeca pjevaju", u okviru europskog projekta "Djeca i mladi ne priznaju granice". Bogato iskustvo u radu s djecom i u organizaciji dječjih programa urodilo je izuzetno uspješnom izvedbom ove glazbene priredbe u Varaždinu, primjereno gradu glazbe, u kojoj je na, pedagoški način, došla do izražaja stvarna dječja kreativnost kroz djeci primjeren glazbeni izričaj i na stajalištu da iz pedagoško-psiholoških razloga, kao i same ideje Festivala nije opravdano natjecanje među djecom. Festival je još jednom ponovljen u Mariboru u Sloveniji 11. listopada 2013. na poziv i izuzetno zadovoljstvo domaćina.
 
Imajući u vidu da je organizator, Agencija "Tin marketing", očito svojom ukupnom promidžbom nadovezala netom održani svoj Festival "Djeca pjevaju" na naš prošlogodišnji Dječji festival "Djeca pjevaju – otroci pojeju", izjavljujemo da  Festival u organizaciji marketinške agencije "Tin marketing" nema veze s Društvom Naša djeca Varaždin, da Agencija nema suglasnost DND-a za ovo povezivanje, da je to isključivo privatna organizacija agencije "Tin marketing" i nikako se ne može nazvati 2. međunarodni dječji festival, jer, koliko mi znamo, imenovana Agencija nikad nije održala 1. takav festival.

Zaključno, Društvo Naša djeca Varaždin ovim se obrazloženjem ograđuje od svake povezanosti s privatnom organizacijom dječjeg festivala, održanog u petak 21. ožujka 2014. godine."

Komentari