radovi teku po planu

Do lipnja će biti završeni radovi na uređenju zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2019. 10:31

Zadnja izmjena: 22.12.2019. 10:34

Do lipnja iduće godine trebali bi biti završeni radovi na uređenju i adaptaciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava. Riječ je o radovima čija vrijednost iznosi preko 12 milijuna, dok je 6,7 milijuna osigurano iz europskih fondova.

Radovim je obuhvaćena sanacija, adaptacija i nadogradnja zgrade dječjeg vrtića, izgradnja pomoćne zgrade odnosno garaže, kućne radionice i spremišta te opremanje vrtićkog prostora. 

- Završetkom ovih radova te onih u Višnjici gdje se gradi potpuno novi vrtić, sva djeca na području Grada Lepoglave imat će mogućnost pohađati vrtić. To je snažna demografska mjera. Pored toga, riječ je o dobroj gospodarskoj aktivnosti kojom se otvaraju nova radna mjesta. Ovaj projekt također potvrđuje sposobnost Grada Lepoglave da pokrene i realizira ovako velike projekte odnosno da znamo ostvariti postavljene ciljeve – rekao je prigodom obilaska gradilišta lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Uz radove na adaptaciji i uređenju zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava paralelno se u Gradu Lepoglavi gradi novi dječji vrtić i to na Višnjici. Tako je Grad Lepoglava jedina jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja na svom području trenutno gradi istovremeno dva dječja vrtića, a što čini ulaganje od 65% izvornih prihoda proračuna grada

Komentari