Dodijeljena bespovratna sredstva Općini Trnovec Bartolovečki za dva nova projekta

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 03.09.2015. 15:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec potpisali su u četvrtak ugovore o dodjeli sredstava za dva nova projekta iz programa energetske učinkovitosti.

Riječ je o bespovratnim sredstvima za poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade sportske udruge „Kopajec“ u Trnovcu. Iznos od 97 tisuća kuna, kojeg je odobrilo Ministarstvo, te još 60 tisuća kuna iz proračuna Općine utrošit će se za izmjenu stolarije te postavljanje termo fasade na objekt. Potpisan je i ugovor za rekonstrukciju javne rasvjete, odnosno postavljanje LED rasvjete u Ludbrešku ulicu u Trnovcu. Ministarstvo je osiguralo iznos od 196 tisuća kuna, a isti iznos za realizaciju projekta osigurat će i Općina iz svog  proračuna.

- U Općini Trnovec Bartolovečki se vidi da ispravan pristup i rad pokazuju rezultate kojih na području ove općine zasigurno ima i samo dobar i kvalitetan projekt može biti odobren. Veseli da je od ukupnog iznosa, koje je Ministarstvo gospodarstva kroz razne potpore i programa odobravalo općinama i gradovima  u Hrvatskoj,  u općine i gradove na područje Varaždinske županije stiglo oko 46 milijuna kuna. Na sjever Hrvatske stiglo je iz tih programa preko 120 milijuna kuna. Riječ je o potporama gradovima, općinama, tvrtkama i udrugama - rekao je zamjenik ministra gospodarstva, Alen Leverić i dodao da sve to pozitivno utječe na razvoj gospodarstva.

Leverić je čestitao vodstvu Općine na dosada dobivenih gotovo 1,4 milijuna kuna  Zaključio je da svi ovi projekti nose uštedu između 30 i 40, u nekim slučajevima i 50 posto, na troškovima energenata.
Zadovoljan, što su Općini odobrena sredstva za dva nova projekta je i načelnik, HNS-ov Zvonko Šamec, koji kaže da je ovime samo potvrđen dobar rad cjelokupnog tima Općine koji stoji iza svih prihvaćenih i odobrenih projekata.

- Općina Trnovec Bartolovečki, odnosno tim koji vodi Općinu, odlično se pripremio za sve ono što smo zacrtali prilikom preuzimanja odgovornosti za vođenje ove Općine. Ovo su projekti za sve naše mještane i nema naselja koje nije obuhvaćeno nekim od projekata. Riječ je o dva značajna projekta za našu Općine, posebice projekt rekonstrukcije javne rasvjete koja će za rezultat imati i štednju energije odnosno financijskih sredstva koje ćemo moću utrošiti za druge stvari  - rekao je Šamec te zahvalio zamjeniku ministra Leveriću na suradnji te dosadašnjoj pomoći. Šamec je ujedno najavio pripremu za mnoge druge projekte i programe koji se uskoro otvaraju.

Inače, Općini je u proteklih nešto više od dvije godine Ministarstvo gospodarstva odobrilo iznos od ukupno 1,37 milijuna kuna za jedanaest projekata iz programa energetske učinkovitosti. U 2013. godini odrađeni su radovi na toplinskoj izolaciji Društvenog doma u Šemovcu te objekta kojeg koristi Udruga veterana Domovinskog rata u Trnovcu.  U prošloj je godini, kroz tri projekta za poboljšanje energetske učinkovitosti, napravljena termo fasada te je izmijenjena stolarija na društvenom domu u Štefancu te objektima NK Mladosti iz Šemovca i STK Drava Žabnik. Prošle je godine ugovoren i projekt energetske obnove Društvenog doma u Zamlaci, a radovi će se obaviti do kraja ove godine. Iz istog programa u ovoj je godini obnovljen i uređen objekt Sportskog društva „Park“ u Trnovcu te Lovačkog društva „Kobac“ iz Žabnika. Pri kraju je i dovršetak radova na termo izolaciji i zamjeni stolarije Društvenog doma u Bartolovcu. Po broju dobivenih projekata u posljednje tri godine Općina Trnovec Bartolovečki u samom je vrhu Hrvatske što je nedavno potvrdio i sam ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak za vrijeme posjeta Općini.

Komentari