SOLIDARNOST NA DJELU

Donesite u Crveni križ odjeću, obuću ili pak donirajte nešto novaca za djecu lošeg materijalnog statusa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.10.2019. 08:47

Zadnja izmjena: 03.10.2019. 08:50

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 47. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će se provesti 10. listopada 2019. godine na području cijele Republike Hrvatske.

Cilj ove sabirne akcije je razvijanje solidarnosti među djecom i mladima, a provesti će se u osnovnim i srednjim školama na području grada Varaždina i okolnih općina.U akciji će se prikupljati odjeća, obuća, hrana i financijska sredstva za koja će biti uručeni bonovi zahvalnosti – u apoenima od 1,00 kn ovjereni žigom GDCK Varaždin.

Od ukupnog iznosa prikupljenih sredstava GDCK Varaždin 50% vraća na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi pomoći djeci lošeg materijalnog statusa nabavom knjiga, opreme ili plaćanjem školskog izleta. Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambeno-higijenskih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji sa područja djelovanja društva.

Također, svi građani koji žele sudjelovati u ovoj akciji 10. listopada mogu svoju donaciju predati u vremenu 10 – 17 sati u skladište GDCK Varaždin u Fabijanskoj ulici 33 (bivša vojarna). Donacije građana se osim na dan provedbe akcije Solidarnost na djelu zaprimaju svaki utorak u vremenu od 9 – 11 sati u skladištu GDCK Varaždin.

 

Komentari