Duhovna obnova svećenika održana u Varaždinu

Objavljeno: 29.11.2011. 16:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Adventsko-božićna duhovna obnova svećenika Varaždinske biskupije, održana u ponedjeljak 28. studenoga u Varaždinu, bio je posljednji ovogodišnji susret svećenika varaždinske Crkve i onih koji djeluju na njezinu području.

U dvorani Biskupskog ordinarijata okupilo se više od stotinu svećenika na čelu s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom koji je pozdravio sve nazočne i gosta predavača, zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića.

Nadbiskup Puljić izlagao je o temi "Praktikum dušobrižničkog razgovora (uloga komunikacije u pastoralnom radu)" – piše glas-koncila.hr

Podsjetivši da ljudi nerado mijenjaju uhodano mišljenje, kao i na to da se u stanjima stresa, napetosti i frustracija često služe oblicima ponašanja - obrambenim mehanizmima, mons. Puljić je kazao da stručnjaci ističu da u svezi s međuljudskim odnosima i pružanjem pomoći drugim ljudima postoje samo dvije skupine ljudi: oni koji pomažu i stimuliraju rast i oni koji to odmažu i blokiraju.

Zaželio je svećenicima da budu svjesni delikatnosti, važnosti i potrebe da budu stručnjaci u komunikaciji.

Nakon ispita savjesti i prigode za sakrament ispovijedi svećenici su proslavili misu u varaždinskoj katedrali koju je u koncelebraciji s biskupom domaćinom predvodio nadbiskup Puljić.

Komentari