DVD Sveti Đurđ organizira vatrogasno natjecanje "Dravski kup 2013"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 16.08.2013. 11:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger / VT

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ organizator je  tradicionalnog pozivnog vatrogasnog natjecanja pod nazivom "Dravski kup 2013".  

Ovo natjecanje jedno je od najznačajnijih natjecanja koja  će se održati u sjevernoj Hrvatskoj tijekom godine, a ujedno će poslužiti i kao pripremno natjecanje za sve desetine uoči županijskog natjecanja vatrogasne mladeži u Lepoglavi.

Vatrogasno natjecanje "Dravski kup 2013" održati  će se u nedjelju, 18. kolovoza s početkom u 14 sati na nogometnom igralištu NK Drava u Svetom Đurđu.

Samo natjecanje organizirano je u četiri kategorije, odnosno za seniorske muške i ženske desetine, kao i djevojčice i dječake od 6 do 12 godina starosti, a očekuje se odaziv više od 300 natjecatelja.

Nakon natjecanja u navedenim kategorijama održati  će se i vrlo popularno natjecanje za posebnu nagradu organizatora u izvođenju jedne suhe vježbe s  izvlačenjem uloga –  pod reflektorima (tzv. disciplina "Svi znaju sve"), kao i potezanje užeta, bacanje torbice s užetom na metu i druge popularne discipline.

Bogat poslijepodnevni program natjecanja u različitim vatrogasnim disciplinama sačinjavati će manifestaciju kojoj je jedna od temeljnih odrednica prikupljanje novčanih sredstava za nastavak gradnje novog vatrogasnog doma DVD-a Sveti Đurđ.  

Spomenuto Društvo dokazalo se kao uspješan organizator 30-tak ovakvih manifestacija tijekom svojeg 115-godišnjeg povijesnog puta.

Komentari