Dvije udruge pokreću "lov na avanture" kroz novomarofski kraj

Objavljeno: 18.02.2014. 08:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U četvrtak, 13. veljače, u prostorijama Etno udruge "Greben" održan je radni sastanak udruge.

Uz članove "Grebena", sastanku su prisustvovali i članovi varaždinske Udruge "Lov na avanturu" na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Kociperom; prisutna je bila i Kristina Matijašec, predstavnica LAG PRIZAG-a, te predsjednik Mjesnog odbora Madžarevo Branko Topolovec.

Sastanak je otvorio predsjednik Etno udruge Greben Tibor Martan, posebno istaknuvši  potrebu međusobne suradnje na promociji Madžareva i čitavog novomarofskog kraja kao zanimljive turističke destinacije.

Sastanak je održan na inicijativu novosnovane udruge "Lov na avanturu", kojoj je glavni cilj, uz rekreaciju i odlazak iz grada, predstavljanje i posjećivanje različitih mjesta diljem Varaždinske županije koja plijene pozornost svojom poviješću te kulturnim i prirodnim osobitostima, a relativno su nepoznate širem pučanstvu.

Na području Novog Marofa postoji više takvih lokaliteta koji zaslužuju bolju prezentaciju široj javnosti.  Prvi lov na avanture kroz novomarofski kraj održat će se tako u subotu  22.veljače, a posjetiteljima će se predstaviti Župna crkva Sv. Jurja i Sv. Vida u Madžarevu, Etno park Gradišće te arheološki lokalitet utvrde Grebengrad.

Članovi Udruge "Lov na avanturu" i njihovi gosti, kao i simpatizeri, okupit će se kod crkve u Madžarevu u predvečernjim satima te nakon razgleda crkve formirati fašničku povorku koja će krenuti prema Etno parku Gradišće, gdje će ih dočekati članovi Etno udruge "Greben" te upoznati s fašničkim običajima novomarofskog kraja i povijesti parka.

Nakon kratkog zadržavanja i degustacije tradicijskih kolača fašnička povorka krenut će pod bakljama prema utvrdi Grebengrad gdje će imati i zadržavanje u tamošnjem planinarskom domu.

Svi nazočni podržavaju održavanje fašničke povorke s bakljama kroz Madžarevo u organizaciji Udruge "Lov na avanturu" te se nadaju još mnogim sličnim i zanimljivim događanjima na području Grada Novog Marofa. 

Komentari