Ekološka akcija Zelena čistka ovu subotu u Lepoglavi

Piše: eVz

Objavljeno: 16.04.2015. 19:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

I ove će se godine na području grada Lepoglave provesti ekološka akcija Zelena čistka tijekom koje će volonteri čistiti divlja odlagališta otpada.

Tim je povodom održan sastanak predstavnika Grada Lepoglave s predstavnicima mjesnih odbora, ustanova i udruga s gradskog područja na kojem su dogovoreni detalji provedbe akcije koja će se održati u subotu, 18. travnja.

- Oni koji se ne mogu u akciju se uključiti baš tog dana, moći će to učiniti i koji drugi dan - istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač te izrazio želju da se u akciju uključi što više volontera.

- Ako svaka udruga s gradskog područja makne iz prirode pet vreća otpada napravit ćemo puno za naš grad – naglasio je Kovač. 

Novost u odnosu na prethodne akcije je ta da će se ove godine svi volonteri uključeni u akciju morati upisati na listu volontera pri čemu će biti dužni upisati i svoj OIB.

Na sastanku je dogovoreno da se do petka komunalnom redaru Grada Lepoglave dojave sva odlagališta koja će se čistiti. Otpad koji će se ukloniti sortirat će se i staviti na pristupačno mjesto s kojeg će ga odvesti kamioni za odvoz otpada.

Građani koji imaju glomazan otpad mogu ga toga dana dopremiti na jedno od tih mjesta te ga tamo odložiti. No, dužni su ga pri tom sortirati.

Kao i za prijašnjih akcija sve će sudionike Zelene čistke na gradskom području Grad Lepoglava počastiti okrjepom.

 

Komentari