Djeca u školama uče kako ispravno odlagati otpad i čuvati okoliš

Objavljeno: 09.03.2012. 10:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: lepoglava.net

Kako bi djeca već u ranijoj dobi naučila ispravno odlagati višeslojnu kartonsku ambalažu i na taj način sudjelovala u očuvanju okoliša i vlastitog zdravlja, tvrtka Tetra Pak u suradnji s udrugom Lijepa Naša, pokrenuo je pilot projekt u Hrvatskoj pod nazivom Eko – paket, a u projektu sudjeluje pet osnovnih škola s područja Varaždinske županije...

Imajući na umu činjenicu da nemaju sve županije organizirano adekvatno zbrinjavanje kartonskog ambalažnog otpada, ideja je da se projektom obuhvate Eko-škole u tri županije i to u Varaždinskoj, Međimurskoj i Primorsko-goranskoj po različitim dobnim skupinama.

Među pet osnovnih škola s područja Varaždinske županije koje sudjeluju u projektu, nalazi se i Osnovna škola Ante Starčevića iz Lepoglave.

- Za prikupljanje i odvojeno odlaganje višeslojne kartonske ambalaže u školi, dobili smo desetak posebnih kutija koje su postavljene u blagavaoni gdje poslužujemo mliječne obroke upravo u toj ambalaži. Nakon što je učenici prikupe i pravilno  odlože u kutije, komunalno će poduzeće zbrinuti svu prikupljenu ambalažu- objasnio je ravnatelj škole, Ratko Tomić.

Pilot projekt traje tijekom drugog polugodišta, točnije od 20. veljače do 15. travnja ove godine.

Komentari