suradnja s estonijom

Elektrostrojarskoj školi odobren projekt vrijedan preko 26 tisuća eura

Objavljeno: 14.05.2018. 19:34

Zadnja izmjena: 14.05.2018. 19:41

Elektrostrojarskoj školi je odobren Erasmus + projekt „Inovativni pristupi za razvoj VET vještina u području automatizacije tehnologije/mehatronika“ u vrijednosti 26.273 eura. Škola je nositelj i koordinator projekta, a trajanje cjelokupnog projekta predviđeno je na razdoblje od 12 mjeseci, počevši od 15. listopada 2018. godine.

Temeljni cilj projekta „Inovativni pristupi za razvoj VET vještina u području automatizacije tehnologije/mehatronika“ je učenje kroz mobilnost pojedinaca i osoblja te je sukladno tome odobrena mobilnost 10 učenika i 1 profesora u pratnji.

Cjelokupan dugoročni cilj projekta jest da se ponuđeni VET programi Elektrostrojarske škole usklade sa zahtjevima industrije i tržišta rada. Drugi cilj je da se poboljšaju profesionalne kompetencije učenika Elektrostrojarske škole koje su nužne za njihovo buduće zaposlenje i karijeru u području automatizacijske tehnologije/mehatronike u skladu s najnovijim tehnološkim i industrijskim trendovima u Estoniji, na razini Europe. Također, cilj projekta je i da se podigne razina svijesti naših učenika obzirom na životno i radno okruženje u drugim državama članicama kao sredstvo poboljšanja njihovih društvenih kompetencija.

Partnerska organizacija na projektu bit će „TARTU CENTAR ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE“ iz Tartua, koji je najveći centar za stručno usavršavanje u Estoniji i nudi različite vrste stručnog usavršavanja preko 3500 studenata i oko 2000 odraslih koji sudjeluju u različitim stručnim tečajevima.  

Komentari