bravo za emu

Ema Kefelja iz Svetoga Ilije osvojila 3.mjesto na državnom natjecanju u čitanju naglas

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.11.2019. 08:38

Zadnja izmjena: 26.11.2019. 09:20

U Sisku se od 21. do 22. studenoga održalo 7. državno Natjecanje u čitanju naglas koje je okupilo učenike osnovnih škola iz 19 županija.

Varaždinsku županiju je u mlađoj kategoriji natjecanja predstavila učenica Ema Kefelja iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“, Sveti Ilija budući da je ona na županijskom natjecanju koje je održano 7. studenoga 2019. u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice “Mladen Kerstner” Ludbreg osvojila prvo mjesto.

Ema je u Sisak – grad domaćin natjecanja - otputovala zajedno sa svojom mentoricom Tatjanom Slunjski. Prema propozicijama natjecanja svaki je natjecatelj trebao u dvije minute predstaviti svoju omiljenu knjigu, a zatim 3 minute čitati ulomak iz odabrane knjige. Za čitanje naglas Ema K. je odabrala ulomak iz knjige Dnevnik Pauline P. Sanje Polak. Ocjenjivala se kreativnost uvodnog dijela, primjerenost teksta uzrastu, razgovjetnost, izražajnost, jasnoća i sveukupni dojam. Povjerenstvo je izdvojilo nastup Eme Kefelja kao jedan od tri najbolja i dodijelilo joj 3. nagradu.

 

 

Komentari