"Energetski dani" idu dalje uz LED rasvjetu i solarne tehnologije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.11.2013. 14:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Potrošnja energije, načini uštede, energetska učinkovitost i odgovorno korištenje energije samo su neke od tema o kojima se jučer govorilo jučer, 6. studenog na "Energetskim danima" u varaždinskoj palači Herzer.

U sklopu "Energetskih dana" drugi dan za redom održala su se predavanja stručnjaka, a sve sa ciljem informiranja građana o sveprisutnim temama obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Okupljeni su saznali i na koji način se fotonaponske ćelije spajaju u sisteme, kako ih najefikasnije postaviti na vlastitom krovu, te koji su glavni uvjeti za uspjeh energetskih zajednica, od uključivanja lokalne sredine, do alternativnih načina financiranja projekata iz te domene.

Nakon predavanja, u raspravi su okupljeni građani predavačima postavljali i dodatna pitanja te u razgovoru saznali sve što ih zanima.

"Energetski dani" idu dalje, te će se i danas, 7. studenog s početkom u 16 sati, u palači Herzer, održati tri predavanja: osiguranje obnovljivih izvora energije, LED rasvjeta u zgradarstvu (primjena i korisnost, prednosti korištenja LED rasvjete u kućanstvima), oblici primjene solarne tehnologije (proizvodnja i prodaja el. energije, najam krovišta, prijenosne solarne elektrane, solarna vanjska rasvjeta, solar tube, nove tehnologije).

Ulaz na "Energetske dane" je besplatan.

Komentari