Europska unija odobrila novi projekt u Bednji

Objavljeno: 26.08.2011. 09:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: ilustracija

Projektno – razvojni ured u Lepoglavi uspješno je, u suradnji s Općinom Bednja kao nositeljem projekta i slovenskom Općinom Videm, odradio natječaj za program Europske unije "Europa za građane".

Kroz natječaj "Aktivni građani za Europu", koji se provodi u okviru programa "Europa za građane" namijenjenog svim članicama Europske unije, dobiveno je  9.000,00 eura za realizaciju projekta "Videm – Bednja – sastanci za buduće aktivnosti".

- Radi se o projektu kojemu je za cilj obnoviti nekadašnje dobre veze i odnose susjednih općina Bednje i Videma, a koje su pokidane ustanovljenjem državne granice između Hrvatske i Slovenije. Uz zbližavanje, u okviru ovog projekta, generirat će se ideje za neke nove zajedničke projekte i to iz područja gospodarstva, održivog razvoja i civilnog društva – naglasio je Emil Tkalec, voditelj projektno – razvojnog ureda u Lepoglavi.

U okviru projekta održat će se dva dvodnevna sastanka. Prvi u studenom u Bednji, a drugi u prosincu u Videmu. Uz druženje, na njima će biti predstavljeni potencijali ovih dviju regija te održane radionice na kojima će predstavnici gospodarskog sektora, civilnog društva i lokalne samouprave dviju općina dati ideje za nove zajedničke projekte.

Inače, ovo je prvi odobreni projekt od strane Europske unije u kojem se Općina Bednja pojavljuje kao nositelj, a ujedno je i potvrda opravdanosti osnivanja Projektno – razvojnog ureda od strane Grada Lepoglave i Općine Bednja.

Komentari