Saznajte sve što niste znali o Europskoj uniji?

Piše: evarazdin

Objavljeno: 03.05.2011. 07:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je u ponedjeljak najavljen Europski tjedan, od utorka će započeti i s prvim javnim akcijama, a prvi dan obilježit će nacionalne manjine...

Organizator je Varaždinska županija, a grad Varaždin je partner na projektu. Suorganizatori su Savjet za europske integracije Varaždinske županije, Koordinacija za ljudska prava Varaždinske županije, Savjet mladih Varaždinske županije, Društvo „Naša djeca“ Varaždin i tvrtka Libris komunikacije.

Na Franjevačkom trgu će se tako u utorak predstaviti predstavnici albanske, romske, bošnjačke, srpske i slovenske manjine, koji će prezentirati svoju tradiciju i običaje. U 11 sati u maloj dvorani Varaždinske županije održat će se i okrugli stol na temu Provedba ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Varaždinskoj županiji.

U srijedu je naglasak na volonterizmu, u čije će se mogućnosti građani moći upoznati na Sajmu volontera, od 10 do 14 sati. U 11 sati će se održati i predavanje «Volontiraj – učini razliku». A u Čakovcu će se u 18 sati u Muzeju Međimurja otvoriti izložba pod nazivom «Regionalna kultura – europska kultura», koja se odvija u sklopu projekta «Sretna djetelina s četiri lista».

Četvrtak će imati zabavno-edukativni karakter, a tijekom jutra će, već tradicionalno, u varaždinskom parku, oni najmlađi, iz varaždinskih dječjih vrtića, predstaviti zemlje Europske unije i Hrvatsku. Bit će to sigurno još jedan kreativni prikaz najmlađih žitelja Županije, a započinje u 11 sati. Večernji dio rezerviran je za Ultimate pub Quiz, koji će se održati u suradnji s tvrtkom Libris komunikacije, i na kojem će se natjecati timovi Varaždinske i susjednih županija, ali i predstavnici županijskih vlasti, članovi Savjeta za EU, učenici, novinari, tvrtke i Eurodisejci.

Učenici će svoje radove, u sklopu učeničkih zadruga, pod nazivom «Učenici – mladi poduzenici» predstaviti u petak ispred Županijske palače.

Europski tjedan završit će velikim javnim dodađajem u ponedjeljak 9. svibnja «Europa pred vratima», na kojem će moći dobiti sve informacije o EU, pročitati informativne i promotivne materijale, ali i ispuniti anketni upitnik o izlasku na referendom u ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Za ponedjeljak u 12 sati je zakazano i otvaranje Euro-info točke u općini Maruševec.

Cijeli program Europskog tjedna, možete preuzeti na stranicama Varaždinske županije.


Komentari