nastupili brojni glazbenici

Evo kako je bilo na 2. Viničkoj glazbenoj večeri

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.01.2018. 12:00

Zadnja izmjena: 08.01.2018. 12:00

Jučer je u dvorani Općine Vinica održana Vinička glazbena večer u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Vinica koja je i ove godine okupila glazbenike  s viničkog područja, gostujući zbor iz Cestice i neizostavnog promotora kajkavske pjesme Ivicu Pepelka i tako omugućila mnogobrojnim viničancima prekrasnu glazbenu večer.

2. Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice ŽVS Leluja, a nakon njih publika je u jednom dahu odslušala nastup Pjevačkog zbora Stellarium Choir iz susjedne Općine Cestica. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuli su Zagorski veseljaki i Marta Strmečki, a nastup Gabriele Hrženjak, studentice 2. godine Muzičke akademije u Ljubljani publika je kao i obično podržala velikim pljeskom. Viničkoj publici dobro poznati Vinički tamburaši  dodatno su ugrijali atmosferu u dvorani s  pjesmama „Na Štefanje“ i „Jurek i Barek“.

Mnogobrojnu publiku naročito je oduševio poseban gost večeri Ivica Pepelko s kojim je publika rado zapjevala  svima dobro znane pjesme, a skladbu „Vse se mijenja“ s kojom su se predstavili i na Krapinskom festivalu, izveo je  u duetu s  Gabrielom Hrženjak.

Članovi TS Krijesnice publici su se predstavili  skladbama „Klet je prava apoteka“ i „Ja bum sebi lasi vužgal“. Puhački orkestar Hrvatskog viničkog zavičajnog društva koji djeluje već 15 godina  pod vodstvom profesora Darka Navoja, svojim izvedbama skladbi: Božićni potpouri, Spanish eye i Spiel mit eine Polka, nikog u dvorani nije ostavio ravnodušnim.

Načelnik je uz zahvale pozdravio vijećnike Općinskog vijeća, predsjednika Općinskog vijeća Marijana Mihalića, zamjenicu načelnika Mirjanu Jambriško,  prečasnog Valenta Posavca, a posebne pozdrave  i zahvalu na posjeti uputio je saborskom zastupniku gospodinu Anđelku Stričaku koji je sa svojom suprugom vidno uživao u glazbenoj večeri.

 

Komentari