Fashion Festival Varaždin: Stari grad postaje središte mode i ljepote

Objavljeno: 06.04.2013. 14:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Varaždinski Stari grad u lipnju će se na tri dana pretvoriti u sjedište mode i ljepote i to zahvaljujući novom projektu Fashion Festival Croatia Varaždin, koji će se održati pod medijskim pokroviteljstvom eVaraždina...

Manifestacija je predstavljena na današnjoj konferenciji za medije, a organizator festivala je tvrtka Helluor. Projekt je inovativan na tržištu, a cilj je spojiti povijesna obilježja Varaždina, kao grada kulture i mode.

Festival će se odvijati 7., 8., i 9. lipnja na prostorima Starog grada, te u samom centru Varaždina, u atriju Gradskog muzeja, gdje je i održana konferencija za medije.

- Festival ima kulturni, ali i zabavni karakter, a predviđeno je da se održe dvije modne revije dnevno. Također, bit će tu i radionice mode i ljepote, a osigurali smo i nagrade za sve građane, od 7 do 77 godina. Tako će građani moći skupljati štambilje anđela na sedam lokacija u gradu, i to u utvrdi Stari grad, Gradskom muzeju Varaždin, baroknoj palači Sermage, Muzeju anđela, u Verglecu, caffe baru Ritz te u Barflayu. Ti štambilji anđela donijet će nagrade, a mi ćemo ispuniti cilj, a to je da građani bolje upoznaju Varaždin - rekla je Ivana Trošić, direktorica Helluora.

Miran Bojanić Morandini, ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, istaknuo je kako je Varaždin oduvijek bio sinonim mode.

- Varaždinom su od davnina šetale lijepe dame, ali i gospoda. Osim toga, tu je i tekstilna tvrtka Varteks, s kojom planiramo također uspostaviti suradnju - rekao je Miran Bojanić Morandini.

Komentari