Grad Ivanec

Foto - DVD Salinovec proslavio 70 godina rada

Objavljeno: 23.07.2023. 18:32

Zadnja izmjena: 23.07.2023. 18:38

DVD Salinovec, jedno je od šest dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice grada Ivanca, osnovano 1953. godine, proslavilo je veliki jubilej - 70 godina svog rada, priopćeno je danas iz Varaždinske županije.

Zapovjednik Matija Brežni na svečanoj sjednici prisutne je upoznao s bogatom poviješću DVD-a Salinovec, a predsjednik DVD-a Salinovec Matija Štebih 
istaknuo je da su upravo vatrogasci ti koji su na ovom području oduvijek bili generatori aktivnosti.

- Danas DVD Salinovec broji 75 članova koji s velikim žarom i ponosom nose uniformu. Posebno smo ponosi na naše mlade, kojih danas u društvu imamo 22, zbog njih osjećamo da će ovakvih obljetnica biti još puno – rekao je Štebih.

Svečanom obilježavanju jubileja prisustvovala je i zamjenica župana Silvija Zagorec. - Tijekom tih sedam deseteljeća vi i vaši prethodnici ste nebrojeno puno puta obukli svoja vatrogasna odijela kako bi što prije pritekli u pomoć drugima, ljudima u nevolji, u bilo koje doba dana i noći. Spašavati tuđu imovinu i tuđi život u situacijama koje su opasne po život, to mogu samo ljudi koje odlikuje dobrota, požrtvovnost i osjećaj za zajednicu u kojoj žive – rekla je Zagorec.

Veliku obljetnicu čestitao je i gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić koji je posebno naglasio važnost članova koji su zaslužni za realizaciju uređenja novih prostora DVD-a, navodi se u priopćenju.

Komentari