škole u našoj županiji briljirale

FOTO: Podijeljene nagrade srednjoškolcima koji su sudjelovali na međunarodnom natjecanju iz engleskog i njemačkog jezika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.03.2018. 19:28

Zadnja izmjena: 01.03.2018. 19:43

Danas se u Prvoj gimnaziji Varaždin održala svečana podjela certifikata i nagrada učenicima koji su sudjelovali u međunarodnom natjecanju iz engleskog i njemačkog jezika Best in English i Best in Deutsch.

Srednja škola Ivanec istaknula se pobjedom na međunarodnoj razini kao najbolja škola u Europi iz njemačkog jezika, a istaknule su se i Varaždinske škole. Prva gimnazija je 2. najbolja u Hrvatskoj iz engleskog, te 3. najbolja iz njemačkog. Druga gimnazija zauzela je 10. mjesto u Europi iz njemačkog. Izuzetne rezultate postigle su i Elektrostrojarska škola (10. najbolja u Hrvatskoj iz engleskog) te Gospodarska škola između ostalih (12. mjesto u Europi iz njemačkog). Učenik čakovečke gimnazije osvojio je pak najviše bodova u Hrvatskoj i zauzeo 2. mjesto u Europi.

Valja napomenti kako je na natjecanju sudjelovalo 750 srednjih škola iz 29 zemalja, što ovaj rezultat čini još značajnijim. Okupljenima je čestitao i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je rekao kako je već brojka od 88 škola koje se su se prijavile iz Hrvatske na europsko natjecanje fascinantna.

- Nije potrebno posebno naglašavati koliko je važno danas baratati stranim jezicima, a učenicima se otvaraju time brojna vrata za školovanje u svijetu i danas praktički ljude koji ne barataju stranim jezicima ne možemo zvati obrazovanim ljudima - rekao je dožupan Paljak. 

Ponosna je na učenike bila i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica koja je rekla kako su općenito naviknuti na iznimne uspjehe osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

- To je stvar kontinuiranog rada i ovi uspjesi naših učenika dokazuju da ako ima volje ima i načina - rekla je Malenica. 

 

Komentari