evo detalja

Foto - Husarska garda Varaždinske županije ugostila povijesne postrojbe

Objavljeno: 23.08.2023. 09:55

Zadnja izmjena: 23.08.2023. 09:55

U Županijskoj palači u Varaždinu održani je radni sastanak vodstva Hrvatskog husarskog zdruga, Husarske garde Varaždinske županije, Bjelovarskih graničara - Husara 1756. te Karlovačkih husara.

Obzirom da se na sastanku raspravljalo o inicijativi za proširivanjem Hrvatskog husarskog zdruga te o prijemu novih članica, sastanku su nazočili i predstavnici Kravat pukovnije te Pukovnije Orehovečki. Sve prisutne pozdravio je predsjednik Hrvatskog husarskog zdruga ujedno i predsjednik Husarske garde Varaždinske županije Mirko Kramberger istaknuvši želju za jačanjem zdruga.

- Upravo zato je i pokrenuta inicijativa da se u Hrvatski husarski zdrug uključe naše prijateljske postrojbe Kravat pukovnija te Pukovnija Orehovečki. Smatramo da će zdrug time dobiti na još većoj važnosti, a i radit ćemo na ujednačavanju načina zapovijedanja i ponašanja na raznim manifestacijama, ali i nošenja istih oznaka na odorama. Također ćemo kao zdrug  zajednički nastupati  na domaćim i inozemnim manifestacijama -  rekao je Kramberger.

Inicijativu za uključivanjem novih članica pohvalio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak rekavši kako se djelovanjem i aktivnošću Hrvatskog husarskog zdruga nastoji dalje baštiniti slavna hrvatska povijest, ali i razvijati turizam jer su upravo Husarske konjaničke postrojbe izuzetno velika atrakcija domaćim i stranim turistima.

Komentari