FOTO: Korizmeni koncert KUD-a Beletinec u župnoj crkvi Svih svetih

Piše: Ivana Dreven

Objavljeno: 12.04.2014. 16:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ivana Dreven

U župnoj crkvi Svih svetih u Beletincu u petak je bilo posebno sve?ano.

Naime, ?lanovi folklorne sekcije KUD-a Beletinec ve? su tradicionalno, zajedno sa župnikom, vl?. Ivicom Horvatom, predvodili pobožnost Križnog puta, a poslije svete mise održali su koncert korizmenih napjeva.

- Svake godine u petak prije Cvjetnice predvodimo Križni put i pjevamo korizmene napjeve. Ujedno nam je to nešto poput godišnjeg duhovnog doprinosa - rekao je ovom prilikom predsjednik KUD-a Beletinec Franjo Kuhari?.

Folkloraši su na koncertu izveli dvanaestak starohrvatskih korizmenih napjeva iz raznih krajeva Hrvatske - Dalmacije, Like, Slavonije i Hrvatskog zagorja, za što su nagra?eni pljeskom župljana. Za nastup ih je pripremio voditelj folklorne sekcije Matija ?abrajac.

- Moram istaknuti da je nastupilo i naših pet novih ?lanova. Ovaj koncert bio im je prvi nastup - rekao je predsjednik KUD-a, dodavši kako društvo trenutno ima 45 aktivnih ?lanova, koji djeluju u pet sekcija. ?lanovi jedne od njih, kreativne radionice, tijekom proteklog su razdoblja izradili i brojne pisanice i ostale uskrsne ukrase, koje su ponudili na prodaju svojim sumještanima.

Više o nastupu u župnoj crkvi i drugim aktivnostima KUD-a Beletinec pro?itajte u sljede?em broju Tjednika eVaraždin, koji izlazi 17. travnja.

Komentari