od okupljanja do vatrometa

FOTO: Kronologija dočeka Zlatka Dalića u 23 fotografije

Objavljeno: 18.07.2018. 06:09

Zadnja izmjena: 18.07.2018. 07:02

Foto: Viktor Hranić

Na doček Zlatka Dalića ljudi u velikom broju počeli su pristizati u ranim poslijepodnevnim satima,  a program je započeo oko 17.30 sati uz svirku Mejaša i Jana Kerekeša u ulozi voditelja.

Zlatka Dalića na pozornici je najavio gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, a došao je kako je i bilo najavljeno, već oko 19 sati. Čehok je u svom govoru naglasio da je hrvatski izbornik uspio što nitko drugi nije - ujediniti reprezentaciju i Hrvatsku. Okupljenoj publici podijeljeno je 14 lopta, koliko je bilo i golova na Svjetskom prvenstvu, uz neizostavnu uspješnicu proteklog derbija "Igraj moja Hrvatska".

Na Kapucinskom trgu okupilo se sigurno više od 10.000 ljudi, no trenutno službene procjene nema. Moguće je, da je bilo i daleko više, kada se pogledaju fotografije koje smo snimili s vrha zgrade bivše Vame.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u svom govoru istaknuo je, kako se ponosi svojim rodnim gradom Livnom, ali i da je ponosni Varaždinec. Bez grada Varaždina i Varteksa, koji su mu, kako je rekao, pružili priliku - ne bi bio to što jest. Za kraj je poručio: "Hrvatska iznad svega!", odnosno da mu ni jedan drugi posao u budućnosti neće biti ljepši niti će ga raditi s toliko emocija. Kasnije se fotografirao s obožavateljima, suradnicima i poznanicima...

Na dočeku su nastupile mnogobrojne glazbene zvijezde: Mejaši, Prljavo kazalište, Zaprešić boysi, Dobre vibracije, Tony Cetinski, Thompson, klapa Kampanel i brojni drugi...

Ne treba ni reći, da je više od 10.000 okupljenih bilo više nego oduševljeno...

Za kraj, priređen je i vatromet sa zgrade Vame, na koju je izvješena višemetarska zastava...

Tu naravno, nije bio kraj... Slavlje se nastavilo do dugo u noć...

 

Komentari