obilazak radova

Foto - Na području Općine Cestica sanirano četiri klizišta, još 10 u pripremi za građevinsku dozvolu

Objavljeno: 28.03.2024. 13:47

Zadnja izmjena: 28.03.2024. 13:47

Foto: Boris Matijašec

U Cestici su danas, u pratnji načelnika Mirka Korotaja, obiđeni novoizgrađeni skretač na DC te klizište u Općini Cestica.

Kako je istaknuo načelnik Mirko Korotaj, sanirano je nekoliko klizišta, a za ostala su u pripremi građevinske dozvole.

- Uredili smo skretač u centru Cestice prema našoj dvorani i na taj način osigurali sigurnost ljudi u kretanju i vozila. Nakon potresa i bujišnjih poplava stvorilo se 14 klizišta gdje su sanirana 4 klizišta. Jedno klizište je sanirano preko Općine Cestica sredstvima Vlade Republike Hrvatske, a tri klizišta su sanirana preko Županijske uprave za ceste. I još nam je ostalo 10 klizišta koje pripremamo građanske dozvole i koje ćemo kandidirati na određene fondove odnosno prema Hrvatskim vodama.

'370 tisuća eura za Miklinovu kapelu'

Zamjenik ravnatelja Županijske uprave za ceste Krunoslav Lukačić rekao je da je na području Županije prošle godine sanirano 25 klizišta, odnosno više od 60 kilometara cesta.

- Tako i u Općini Cestica su sanirana klizišta, ulaganja prošle godine bila su gotovo milijun eura, a sad saniramo klizište Miklinova kapela za koju su sredstva odobrena odlukom vlade. Vrijednost sanacije Miklinove kapele je 370 tisuća eura – rekao je.

Predrag Štromar, saborski zastupnik, pohvalio je Općinu Cestica te sve projekte koje pripremaju te korištenje javnih sredstva. Član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić istaknuo je kako je u Varaždinskoj županiji trenutno 'boom' u cestogradniji te nabrojao nekoliko projekata poput rotora u Gojancu i Hrašćici, Podravsku magistralu, zabilaznicu Sračinca i slično.

Komentari